Megrázó

Varga Judit: Magyar Péter késsel a kezében járkált a házban

Az iskola térképét és egy kiáltványt is találtak a hat emberrel végző transznemű lövöldöző lakásán

| Szerző: hirado.hu
Az iskola általa készített, kézzel rajzolt térképét is megtalálták a hétfőn Nashville-ben hat embert meggyilkoló iskolai lövöldöző lakásán.

 

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, egy magát transzneműként meghatározó korábbi diák hat embert meggyilkolt – köztük három diákot, illetve három dolgozót, az intézmény vezetőjét is – az egyesült államokbeli Nashville-ben található Covenant keresztény magániskolában.

Kapcsolódó tartalom

A rendőrség a helyszínen végzett az elkövetővel, a nyomozók pedig kiszálltak a tettes az iskolától nagyjából 4,8 kilométerre található lakására, ahol házkutatást tartottak. Ennek során különböző iratokat találtak, egy kiáltványt – ennek tartalmáról részleteket nem közöltek – valamint egy kézzel rajzolt térképet az iskolaépületről, amelyen külön jelölték a bejutási pontokat – írta meg a Fox News. A portál azt is közölte, hogy a gyilkos grafikusként dolgozott, logók tervezésével foglalkozott, tavaly szerezte meg szakirányú diplomáját.

Az elkövető esetleges indítékairól egyelőre nem tudnak konkrétumokat, erre a nyomozás a későbbiekben hivatott fényt deríteni.

A rendőrség korábban közölte, hogy a 28 éves tettes az iskola korábbi tanulója volt, Audrey Hale-nek hívták, és magát transznemű nőként határozta meg.

Kapcsolódó tartalom

A lövöldözőnél két automata-jellegű fegyvert és egy kézi lőfegyvert találtak, ami a hatóság közlése szerint megerősíti, hogy előre kitervelt támadásról volt szó.

A fegyverek közül legalább kettőt legálisan vásárolt az elkövető – hangzott el a tájékoztatón, ahol azt is elmondták, hogy a helyszínelés kedden is tartani fog, a támadás körülményeit megörökítő videófelvételt pedig nyilvánosságra hozzák.

A Covenant keresztény magániskolának, amelyet a Covenant Presbiteriánus Egyház alapított 2001-ben, mintegy 200 tanulója van.

Az eset után Joe Biden elnök részvétét fejezte ki azt áldozatok családjának és ismét sürgette a támadó jellegű lőfegyverek betiltását.

A kiemelt képen rendőrök veszik körül a nashville-i lövöldözés helyszínét. (Fotó: MTI/EPA/Hamilton Matthew Masters)

Ajánljuk még