Baleset

Megrázó felvétel: kisodródott a pályáról Lábatlan és Bajót között a versenyautó, négyen meghaltak

Orbán Viktor megérkezett Belgrádba

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton munkalátogatást tesz Belgrádban, ahol Aleksandar Vucic szerb köztársasági elnökkel tárgyal – tájékoztatott Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke. A miniszterelnökhöz a New York-i tárgyalásairól érkező Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is csatlakozott.

 

A megbeszélés témái között szerepel Szerbia és a Nyugat-Balkán EU-integrációja, a folyamatosan fejlődő magyar-szerb kétoldalú kapcsolatok, valamint az orosz-ukrán háborúban a tűzszünet és a béketárgyalások elősegítésének lehetőségei – mondta a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Orbán Viktor a Twitter-csatornáján megjelent biliárdozós fotókhoz fűzött angol nyelvű üzenetben hozzátette:

„Brüsszel után egy kis friss levegő Belgrádban. A magyar–szerb kapcsolatok a csúcson vannak. Köszönöm a játékot és a barátságot, Vucic elnök úr!”

A miniszterelnököt Szijjártó Péter is elkíséri Szerbiába, ezt a külgazdasági és külügyminiszter a hivatalos Facebook-oldalán tudatta.

A kiemelt képen Orbán Viktor kormányfő és Aleksandar Vucic szerb államfő Belgrádban 2023. március 25-én. (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Ajánljuk még