Baleset

Elgázolt egy embert a vonat, késésekre kell számítani

Több mint ezer hektár területet égetett fel Spanyolország első nagyobb idei erdőtüze

Több mint ezer hektár területet égetett fel eddig Spanyolország keleti részén a térség idei első nagyobb erdőtüze, az érintett régióban, Aragónia és Valencia autonóm közösség határán 1500 embernek kellett ideiglenesen elhagyni otthonát csütörtökön és pénteken – jelentette az RTVE spanyol állami televízió.

Péntek délelőttig a hatóságok közlése szerint már több mint tíz település volt érintett Castellón és Teruel tartományban. Sok helyen szünetel az áramszolgáltatás, és legalább három főutat le kellett zárni a közelben tomboló lángok miatt.

Kapcsolódó tartalom

Az oltást nehezíti az erős szél, a száraz levegő és a viszonylag magas – 20 Celsius-fok feletti – hőmérséklet – közölte a spanyol meteorológiai szolgálat (Aemet). A tűzoltók munkáját helikopterek és repülőgépek, valamint a hadsereg vészhelyzeti alakulata (UME), továbbá a polgári védelem és a katasztrófavédelem alakulatai is segítik.

Az Európai Unió műholdakkal és földi szenzorokkal működő megfigyelési programja, a Copernicus adatai szerint Spanyolországban tavaly 493 nagyobb kiterjedésű erdőtűz mintegy 306 ezer hektár területet emésztett fel.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még