Aktuális

Megvan A Dal 2024 győztese: Itt meghallgathatja a nyertes produkciót

Szöul: Dél-Korea kérni fogja a Montenegróban elfogott „kriptokirály” kiadatását

A dél-koreai ügyészség bejelentette pénteken, kérni fogja a Terraform blokklánccég dél-koreai alapítójának kiadatását Montenegrótól. A kriptokirályként emlegetett, nemzetközi körözés alatt álló Do Kvont előző nap fogták el a balkáni ország hatóságai.

Filip Adzic montenegrói belügyminiszter csütörtökön azt közölte, a podgoricai repülőtéren hamis dokumentumokkal elfogott Do Kvonnal együtt a cég pénzügyeiért felelős munkatársát, Hon Csang Dzsunt is elfogták. A két férfi egy Dubajba tartó járatra akart felszállni. A Costa Rica-i papírokkal elfogott Do Kvon személyazonosságát az Interpol is megerősítette.

Kapcsolódó tartalom

Do Kvon blokklánccége tavaly omlott össze, a cég kriptovalutái, a terraf és a luna elvesztették értéküket, a befektetők pedig emiatt több mint 40 milliárd dollárt veszítettek. A férfi azóta eltűnt, az Interpol vörös listáján is szerepel, de Dél-Koreában, az Egyesült Államokban és Szingapúrban is körözik pénzügyi és adócsalás gyanújával.

Do Kvon októberben ártatlanságát hangoztatta, és az ellene megfogalmazott vádakat politikailag motiváltnak nevezte. Emellett korábban több Twitter-üzenetében hangsúlyozta, hogy „egyáltalán nincs szökésben”, azonban tartózkodási helyét „biztonsági okokra” hivatkozva nem volt hajlandó elárulni.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még