Rendkívüli

Lelőtte feleségét, majd magával is végzett egy férfi Mohácson - Videó!

Rovarevésre tanítják a gyerekeket amerikai és holland iskolákban

Arra tanították egy iskolai program keretében a gyerekeket Utah államban, hogy egyenek rovarokat, mert így megmentik a bolygót és a környezetet a „gyilkos” tehenektől.

 

Újabb helyen bukkantak fel a rovarok az emberek étrendjében. Az egyik Utah állambeli középiskolában nemrég rovarokat adtak enni a hatodik osztályos diákoknak az éghajlatváltozásról szóló feladat részeként, azt állítva, hogy ezzel megmentik a környezetet a tehenektől, amelyek megölik a bolygót. Az egyik diák édesanyja Amanda Wright elmondta, hogy szerinte a gyerekeket indoktrinálták – írta a V4NA.

Kapcsolódó tartalom

A klímaváltozással kapcsolatos feladat ugyanis arra utasította a hatodikosokat, hogy írjanak egy, a rovarevést támogató esszét. Az egyetlen elfogadható válasz az volt, hogy az embereknek rovarokat kellene enniük a marha- és borjúhús helyett, mert ezek az állatok metángázzal elpusztítják az ózonréteget.

Férgekkel kínálták a diákokat

Azonban nem csak az Egyesült Államokban ösztönzik bogárevésre a gyerekeket. Egy tavalyi hollandiai projekt keretében a hús alternatíváinak fogyasztására ösztönözték az embereket, ennek jegyében pedig iskolás gyerekeket lisztférgekkel etettek.


Egy erről szóló videóban azt látni, ahogy az iskolában lisztkukacokat és különböző férgeket osztogatnak 10–12 éves diákoknak Zwolle városában.

A bogárevő kampány kimondott célja, hogy viselkedésbeli változásokat idézzen elő a gyerekekben,

és segítse őket a fenntartható élelmiszerek elfogadásában.

Kapcsolódó tartalom

Felszámolnák a mezőgazdaságot

Miközben a gyerekeket az iskolában a bogárevésre ösztönzik, a holland kormány nyílt konfliktusba került az ország gazdáival, és az ország egyes részein a nitrogénkibocsátás masszív korlátozását követeli a vállalkozásoktól. A hatóságok végső soron azt követelik, hogy a gazdák egyes területeken akár 95 százalékkal is csökkentsék a kibocsátást. E célok elérése érdekében a kormány jelezte, hogy kész lefoglalni akár hatszáz olyan gazdaságot is, amelyekről úgy ítélik meg, hogy a legnagyobb nitrogénkibocsátók.

Kapcsolódó tartalom

A rovarfehérjét népszerűsíti az Európai Unió is

Azonban számos nemzetközi szervezet is propagálja a rovarevést.

8,68 millió eurós támogatást biztosított az Európai Unió fentartható rovarlánc nevű programra, amelynek célja, hogy a rovarok felhasználásával újszerű fehérjeforrásokat használjanak fel Európában mind a takarmányozás, mind az emberi élelmiszer területén. A projekt különböző intézkedéseken keresztül biztosítaná, hogy 2025-re az állati fehérjéket 20 százalékban rovarfehérjével helyettesítsék az emberi táplálkozásban és 10 százalékban az állati takarmányokban.

A kiemelt kép illusztráció. (Fotó: MTI/EPA/Kith Serey)

Ajánljuk még