Rendkívüli

Csokoládégyári robbanás ölt meg többeket, legalább tízen eltűntek Pennsylvaniában

Női bajnoki címeket gyűjt a transznemű futó, de férfiként egyet sem tudott szerezni

Valentina Petrillo, az 50 éves transznemű futó már nyolc női bajnoki címet birtokol. Férfiként azonban egyet sem tudott megszerezni.

 

Valentina Petrillo újabb bajnoki címet szerezett női kategóriában, miután megnyert egy versenyt az Anconában rendezett olasz fedett pályás mastersbajnokságon – írja a V4NA.

Március 12-én Valentina Petrillo az 50 és 54 év közötti nők 200 méteres versenyében indult. A versenyen Marco Alciator statisztikus is jelen volt, hogy figyelemmel kísérje Petrillo teljesítményét, és beszámolt arról, amit látott.

Kapcsolódó tartalom

Uralta a versenyt a magát nőnek képzelő sportoló

Alciator feljegyezte, hogy a fizikális különbség szembetűnő volt, a női versenyzők nem tudták tartani magukat Petrillóval szemben, aki könnyedén uralta a versenyt. Alciator úgy gondolja, hogy

ha Petrillo a férfiak kategóriájában indult volna, még az első tízbe sem jutott volna be.

Kapcsolódó tartalom

Petrillo győzelmét követően a második helyen végzett női sportoló úgy nyilatkozott, hogy csalódott az eredmények miatt. Cristina Sanulli az első helyen végzett volna, és női fedett pályás futórekordot állított volna fel, ha nincs Petrillo.

Kapcsolódó tartalom

Fizikailag férfi

„Nem érezzük magunkat egyenlőnek, pontosan azért, mert Petrillo fizikailag férfi. Tehát nem vagyunk futás közben egyenlők. Bár az út, amit Valentina bejárt, tiszteletre méltó, a sportolói karrierje nem az, és emiatt nagyon diszkriminálva érezzük magunkat” – mondta Sanulli.

Kapcsolódó tartalom

A legutóbbi versenyt megelőzően a RadFem Italia nevű, a nők jogait védő csoport felvette a kapcsolatot a kormányzati tisztviselőkkel, hogy Petrillo ne kapjon bebocsátást a női öltözőkbe. Válaszul Petrillónak az anconai olasz bajnokságon külön öltözőt biztosítottak.

Petrillo az őt ért kritikákra válaszul egy Facebook-bejegyzésben lenácizta ellenfeleit.

Sanulli és Neumann egyike volt annak a több mint 30 női mestersportolónak, akik 2021-ben aláírtak egy petíciót, amely ellenzi, hogy a férfiaknak engedélyezzék a női sportágakban a versenyzést.

A nőket Mariuccia Fausta Quilleri olasz ügyvéd és atlétikai bajnok képviselte, aki szerint a férfisportolók beengedése a női versenyekre a férfiak és nők közötti esélyegyenlőségi kódex 1. cikkének megsértését jelenti. A petíciót elküldték az Olasz Atlétikai Szövetség elnökének, az esélyegyenlőségi miniszternek és a sportért felelős államtitkárnak, azonban senki sem foglalkozott a problémával.

Kapcsolódó tartalom

Petrillo jelenleg nyolc női bajnoki címet birtokol futásban, férfiként azonban egyet sem tudott megszerezni.

2019 januárjában Valentina névre változtatta a nevét, és elkezdett ösztrogént szedni. A következő évben női sportolók ellen kezdett versenyezni, és azóta több olasz rekordot is megdöntött.

A kiemelt kép illusztráció. 

Kapcsolódó hírek

„Transz-szülő” bizarr könyvei miatt áll a bál az óvodában
Egy kasseli óvoda hivatalosan „kibékíthetetlen nézeteltérések” miatt nem hajlandó többé fogadni egy kisfiút – számolt be a <a href="https://www.welt.de/vermischtes/article242920943/Diskriminierungsvorwuerfe-Trans-Mutter-beklagt-Rauswurf-des-vierjaehrigen-Sohnes-aus-Kita.html">Welt</a>. A konfliktus ugyanakkor sokkal inkább egy magát „transznemű anyaként” definiáló személyről szól, aki önkényesen feltöltötte az óvodások könyvespolcait LMBTQ könyvekkel. A „szülő” vádjai szerint az óvoda vezetőségének túl sok a transz nőiessége.
Külföld
Azt a mosdót használod, amelyiket akarod - útmutató transz és nembináris embereknek
A transznemű, interszex és nembináris munkavállalók számára készített kisokosban szereplő egyik helyzetgyakorlatban Évát zavarja, hogy Ildikó, aki transz (vagyis férfinak született) nő, a női mosdót használja, főként, mert Ildikó „még nincs túl a tranzíción”. Az útmutató szerint már arról sem szabad vitázni, hogy „valaki mikor és mitől elég nő vagy férfi”, ugyanis ez „sértő és szakmaiatlan kérdés”.
Belföld
Könnyebben és olcsóbban szeretnének nagy melleket a transznők
Mivel a férfinak született transznők mellplasztikája szerintük „életmentő” műtét, ezért úgy gondolják, könnyen hozzáférhetőnek kellene lennie, vagyis azt szeretnék, hogy pszichológiai szakvélemény nélkül is elvégezhető legyen a beavatkozás. Bár a hormonkezeléssel általában elérhető az A kosárméret, sokan nem elégednek meg ennyivel, ezért fekszenek kés alá.
Külföld

Ajánljuk még