Baleset

Négy jármű ütközött össze az M5-ös autópályán

Banki dokumentum bizonyítja, hogy Biden családja pénzt kapott Kínától

Banki nyilvántartás bizonyítja, hogy Joe Bidenék pénzt kaptak Kínából − írta a Mandiner. Az amerikai elnök korábban tagadta, hogy bármi köze lenne Kínához. Szerinte nem igaz, hogy a családja több mint egymillió dollárt kapott fia üzlettársán keresztül kínai üzleti érdekeltségüktől. A banki dokumentumok alapján azonban a Biden-család több tagja is kapott nagyobb összegeket. Az elnök fia, Hunter Biden elismerte a kifizetéseket – hangzott el az M1 Híradóban.

Banki nyilvántartás bizonyítja, hogy Joe Biden családja kapott pénzt Kínából − írta a Mandiner az amerikai képviselőház vizsgálóbizottságának Twitter-bejegyzését szemlézve.

A republikánus vezetésű képviselőházi testület múlt csütörtökön mutatott be olyan banki dokumentumokat, amelyek szerint Hunter Biden, az elnök fia, Jim Biden, az elnök testvére, valamint Hallie Biden, az elnök néhai fiának özvegye kapott nagyobb összegeket Hunter üzlettársától, illetve amerikai-kínai energiapiaci közös vállalatuktól, a CEFC-től.

Kapcsolódó tartalom

Előremenekülés

A Mandiner szerint előremenekülésként értelmezhető Joe Biden fiának, Hunter Biden jogi szóvivőjének múlt csütörtöki azon nyilatkozata, hogy igazából történtek kifizetések, azonban a pénzekből a címzetteken kívül senki más nem részesült. Egyben azzal vádolta a republikánusokat, hogy alaptalan jobboldali összeesküvés-elméleteket helyeznek előtérbe.

Kapcsolódó tartalom

Közben kiderült: nem vonatkoznak az Egyesült Államok szankciói arra a két orosz oligarchára, akik üzletelnek az amerikai elnök, Joe Biden családjával. Pedig az USA csaknem 900 orosszal szemben vezetett be szankciókat – írta ugyancsak a Mandiner egy amerikai jobboldali portálra hivatkozva. Az amerikai Breitbart úgy fogalmaz, a szankciók alól rejtélyes módon mentességet kapó oligarchák egyike több tízmillió dolláros ingatlan-ügyleteket bonyolított Hunter Bidennel, az apja Joe Biden alelnökségének idején.

Akit Hunter Biden ügyei érdekelnek, az kérdezze a Biden családot – így reagált a Fehér Ház szóvivője az oligarchák mentességét firtató kérdésekre, egyben közölte nem hajlandó az ügyről beszélni.

Elvesztette hitelességét Amerika

Elvesztette hitelességét Amerika, mind a nemzetközi porondon, mint pedig saját határain belül – fogalmazott Halkó Petra. A Századvég vezető elemzője a Kossuth Rádióban azt mondta: miközben Joe Bidenre rossz fényt vet családi botránya, addig az átlagemberek jelentős többsége elfordult az amerikai elnöktől.

Kapcsolódó tartalom

Közel 50 százaléka az amerikai állampolgároknak elégedetlen Joe Bidennek a politikájával, sőt mi több, úgy látják, hogy rossz irányba haladnak országukban a folyamatok, és egyre rosszabbul élnek, és ilyen kilátásokkal rendelkeznek a jövő generáció számára is. Mindezzel ellentétben viszont a Joe Biden adminisztráció nem kíván ezzel szembesülni, nem kívánja a felelősségét vállalni mindennek, hiszen egyre csak azt hangsúlyozzák a különféle nyilatkozataikban, hogy az eddigi intézkedéseik helytállóak és helyesek voltak –mutatott rá Halkó Petra Századvég vezető elemzője.

A demokrata elnök korábban tagadta, hogy családja több mint egymillió dollárhoz jutott volna Kínából fia üzlettársán keresztül, azonban a most nyilvánosságra hozott dokumentum ennek szöges ellentétéről tanúskodik.

Kiemelt kép: EPA/Chris Kleponis / POOL

Kapcsolódó hírek

Amerikai sajtó: A Bidenékkel üzletelő orosz oligarchákat nem szankcionálták
Bár az Egyesült Államok százával tiltotta ki, vagy szankcionálta az orosz oligarchákat a háború elmúlt egy évében, két milliárdosra mégsem vonatkoznak a szankciók. Bennük az a közös, hogy a Biden-családdal üzletelnek. A meglepő információ az amerikai sajtóban jelent meg. A mentességet élvező oligarchák az amerikai elnök fiával, Hunter Bidennel bonyolítottak le ingatlanügyleteket több tízmillió dollárért.
Külföld
Jelentős összegeket kaphatott Kínától a Biden család
Nem csitul a Joe Biden körüli botrány. Most kínai üzleti kapcsolatai miatt került a figyelem középpontjába az amerikai elnök. A kongresszus egyik republikánus képviselője szerint ugyanis tanúk és banki bizonyítékok vannak arra, hogy Joe Biden és családja pénzt kapott a Kínai Kommunista Párttól. A képviselőház egy hónapja indított nyomozást az elnök és fia korrupciógyanús ügyei miatt.
Külföld
Gyanús ukrán és kínai üzleti kapcsolatok – egymást érik a botrányok Joe Biden körül
Bizottsági vizsgálat kezdődött az Egyesült Államokban, hogy feltárják Joe Biden és fia, Hunter Biden viselt dolgait. Gyanús ukrán és kínai üzleti kapcsolatok, drága ajándékok, dollár százezrekért értékesített amatőr festmények. Többek között ilyen és ehhez hasonló ügyek fűződnek az amerikai elnök családjához. Hunter Biden közölte: nem hajlandó együttműködni a bizottsággal.
Külföld
Egyre fogy a levegő Joe Biden körül – felderítik az elnöki család zavaros ukrán és kínai pénzügyeit
Joe Biden egyre mélyebbre süllyed a korrupciós mocsárban: felderítik az elnöki család zavaros ukrán és kínai pénzügyeit is. Az amerikai képviselőház, a kongresszus felügyeleti és elszámoltathatósági bizottsága egy sokrétű és szerteágazó vizsgálatsorozatot indított az amerikai elnök korrupciógyanús ügyleteinek kivizsgálására. Ehhez a legfontosabb bizonyítékokat az elnök fiának egy korábban elhagyott számítógépén találták meg.
Külföld

Ajánljuk még