Aktuális

Hazánk biztonsági helyzetéről tájékoztatta a köztársasági elnököt a honvédelmi miniszter

Banki dokumentum bizonyítja, hogy Biden családja pénzt kapott Kínától

Banki nyilvántartás bizonyítja, hogy Joe Bidenék pénzt kaptak Kínából − írta a Mandiner. Az amerikai elnök korábban tagadta, hogy bármi köze lenne Kínához. Szerinte nem igaz, hogy a családja több mint egymillió dollárt kapott fia üzlettársán keresztül kínai üzleti érdekeltségüktől. A banki dokumentumok alapján azonban a Biden-család több tagja is kapott nagyobb összegeket. Az elnök fia, Hunter Biden elismerte a kifizetéseket – hangzott el az M1 Híradóban.

Banki nyilvántartás bizonyítja, hogy Joe Biden családja kapott pénzt Kínából − írta a Mandiner az amerikai képviselőház vizsgálóbizottságának Twitter-bejegyzését szemlézve.

A republikánus vezetésű képviselőházi testület múlt csütörtökön mutatott be olyan banki dokumentumokat, amelyek szerint Hunter Biden, az elnök fia, Jim Biden, az elnök testvére, valamint Hallie Biden, az elnök néhai fiának özvegye kapott nagyobb összegeket Hunter üzlettársától, illetve amerikai-kínai energiapiaci közös vállalatuktól, a CEFC-től.

Kapcsolódó tartalom

Előremenekülés

A Mandiner szerint előremenekülésként értelmezhető Joe Biden fiának, Hunter Biden jogi szóvivőjének múlt csütörtöki azon nyilatkozata, hogy igazából történtek kifizetések, azonban a pénzekből a címzetteken kívül senki más nem részesült. Egyben azzal vádolta a republikánusokat, hogy alaptalan jobboldali összeesküvés-elméleteket helyeznek előtérbe.

Kapcsolódó tartalom

Közben kiderült: nem vonatkoznak az Egyesült Államok szankciói arra a két orosz oligarchára, akik üzletelnek az amerikai elnök, Joe Biden családjával. Pedig az USA csaknem 900 orosszal szemben vezetett be szankciókat – írta ugyancsak a Mandiner egy amerikai jobboldali portálra hivatkozva. Az amerikai Breitbart úgy fogalmaz, a szankciók alól rejtélyes módon mentességet kapó oligarchák egyike több tízmillió dolláros ingatlan-ügyleteket bonyolított Hunter Bidennel, az apja Joe Biden alelnökségének idején.

Akit Hunter Biden ügyei érdekelnek, az kérdezze a Biden családot – így reagált a Fehér Ház szóvivője az oligarchák mentességét firtató kérdésekre, egyben közölte nem hajlandó az ügyről beszélni.

Elvesztette hitelességét Amerika

Elvesztette hitelességét Amerika, mind a nemzetközi porondon, mint pedig saját határain belül – fogalmazott Halkó Petra. A Századvég vezető elemzője a Kossuth Rádióban azt mondta: miközben Joe Bidenre rossz fényt vet családi botránya, addig az átlagemberek jelentős többsége elfordult az amerikai elnöktől.

Kapcsolódó tartalom

Közel 50 százaléka az amerikai állampolgároknak elégedetlen Joe Bidennek a politikájával, sőt mi több, úgy látják, hogy rossz irányba haladnak országukban a folyamatok, és egyre rosszabbul élnek, és ilyen kilátásokkal rendelkeznek a jövő generáció számára is. Mindezzel ellentétben viszont a Joe Biden adminisztráció nem kíván ezzel szembesülni, nem kívánja a felelősségét vállalni mindennek, hiszen egyre csak azt hangsúlyozzák a különféle nyilatkozataikban, hogy az eddigi intézkedéseik helytállóak és helyesek voltak –mutatott rá Halkó Petra Századvég vezető elemzője.

A demokrata elnök korábban tagadta, hogy családja több mint egymillió dollárhoz jutott volna Kínából fia üzlettársán keresztül, azonban a most nyilvánosságra hozott dokumentum ennek szöges ellentétéről tanúskodik.

Kiemelt kép: EPA/Chris Kleponis / POOL

Kapcsolódó hírek

Ajánljuk még