Rendkívüli

Hegymászási világrekordot állított fel egy nepáli férfi és egy norvég nő

Arab nyelvű utcanévtáblát helyeztek el Düsseldorfban

| Szerző: hirado.hu
Németországban elsőként Düsseldorf városában helyeztek el arab nyelvű utcanévtáblát. A német Zöldek politikusai, valamint helyi és országos iszlám szervezetek egyaránt üdvözölték a lépést.

Düsseldorf Oberbilk nevű városrészében meghökkentő újdonság fogadja a helybélieket és a turistákat: az Ellerstrasse utcanévtáblája fölött mostantól annak arab nyelvű megfelelője is útba igazítja a járókelőket.

A kétnyelvű utcatáblák a társadalmi befogadást szimbolizálják. Azt mutatják, hogy az emberek azonosulnak a kerületükkel, illetve a városrész sokszínűségével” – áll a német Zöldek párt városi szervezetének közleményében.

A helyi Zöldek a tábla elhelyezése kapcsán kiemelték: sok marokkói származású család, köztük számos kereskedő is él a város Oberbilk nevű kerületében, akik „segítettek Németország felépítésében, ezért tiszteletet és megbecsülést érdemelnek”.

Kapcsolódó tartalom

A Németországi Muszlimok Központi Tanácsának (ZMD) elnöke, Aiman A. Mazyek üdvözölte a kezdeményezést. A befolyásos muszlim vezető Twitter-bejegyzésében azt írta: „Ez maga a sokszínűség. Elismerésben részesülnek a bevándorló németek”.

A tábla azt jelképezi, hogy a migránsokat elismerik, Düsseldorf városa pedig a sokszínűség mellett áll

– fogalmazott Lalla Loubna ait-Basszídi marokkói főkonzul, aki jelen volt az arab nyelvű névtábla leleplezésénél a kerületi polgármester, valamint Samy Charchira zöldpárti önkormányzati képviselővel együtt.

Charchira elismerte, hogy nem mindenki értett egyet a tábla kihelyezésével az önkormányzati ülésen végül azonban „mindenkit meggyőztek”, így a kerületi tanács elsöprő többséggel megszavazta a döntést – számolt be a Düsseldorf Aktuell helyi hírportál.

Düsseldorfban a tervek szerint további kétnyelvű utcatáblák kihelyezése várható.

A Ruhr-vidéki nagyváros Immermann utcájában két évvel ezelőtt már egy japán feliratú tábla is felkerült.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép: Arab nyelvű utcanévtábla a düsseldorfi Ellerstrassén (Forrás: Twitter)

Ajánljuk még