Aktuális

Tizenhét tüzérségi lőszer került elő egy társasház kertjéből

Több embert megöltek egy 50 éve tartó viszály miatt

Tizenegy embert, köztük egy ismert helyi politikust öltek meg hétfőn Pakisztán északnyugati részén egy 50 éve húzódó viszály miatt.

Omár Tufejl, Haibar-Pahtúnhva tartomány körzeti rendőrkapitánya azt mondta, legalább öt fegyveres nyitott tüzet az Átif Muhszin Hánt szállító gépjárműre, melyben a helyi tanács elnökének testőrei, valamint egy rendőr is utazott.

Az Iszlámábádtól 33 kilométerre északra, Havelian településnél történt lövöldözés nyomán az autó kigyulladt, autasai bennégtek.

Hán családtagjai szerint a gyilkosságok vérbosszú miatt történtek, melyben már a politikus apját és nagyapját is megölték.

A konzervatív Pakisztánban nem ritkák a családon belül akár generációkon át húzódó viták, a leginkább tradicionálisnak számító, a törzsi becsületkódexet még mindig rendkívüli módon szem előtt tartó Haibar-Pahtúnhvában pedig az ilyen viszályok gyakran gyilkosságokba torkollanak, melyeket évtizedeken át tartó vérbosszúk követnek.

A rendőrség kizárta, hogy fegyveres milíciák, például a térségben egyébként aktív pakisztáni tálibok állnának a tragédia mögött.

A kiemelt kép illusztráció. 

Ajánljuk még