Aktuális

Tizenhét tüzérségi lőszer került elő egy társasház kertjéből

Robbanószerkezeteket küldtek két ecuadori televíziónak

Robbanószerkezetekkel ellátott elektronikus eszközöket tartalmazó borítékokat küldtek két ecuadori televízió újságíróinak, egyikük megsérült – közölte hétfőn a latin-amerikai ország főügyésze.

A hatóságok tájékoztatása szerint egy részleges robbanás történt az Ecuavisa televíziónál, amelynek székhelye Ecuador második legnagyobb városában, a hárommillió lakosú Guayaquilben található. A robbanószerkezet akkor lépett működésbe, amikor Lenín Artieda az elektronikus eszközt számítógépéhez csatlakoztatta. Az újságíró könnyebb sérüléseket szenvedett.

Kapcsolódó tartalom

Xavier Chango, az országos helyszínelői hivatal vezetője szerint a robbanást katonai típusú robbanószer okozta, amely ugyanakkor nagyon kis kapszulákba volt rejtve.

A rendőrség ellenőrzött körülmények között felrobbantott egy másik ilyen készüléket, amelyet a szintén Guayaquilben található TC Televisión hírszerkesztőségének címeztek.

Chango közölte, hogy a fővárosban, Quitóban két bejelentés is érkezett helyi hírügynökségektől.

Az ecuadori kormány a történtek kapcsán hangsúlyozta, hogy meg fogja védeni a véleménynyilvánítás szabadságát az országban. Az állásfoglalás megvetendőnek nevezte az újságírók, illetve a véleménynyilvánítás szabadságával élők megfélemlítését, és kiemelte, hogy a törvény teljes erejével kell fellépni az ilyen próbálkozások ellen.

Guillermo Lasso elnök a történtekért az egymással rivalizáló bűnszervezetek keltette erőszakot vádolta.

A kiemelt kép illusztráció. 

Ajánljuk még