Aktuális

Tizenhét tüzérségi lőszer került elő egy társasház kertjéből

Lemond a venezuelai olajügyi miniszter az állami olajtársaság ellen indított korrupciós vizsgálat miatt

Bejelentette lemondását Tareck El Aissami venezuelai olajügyi miniszter a PDVSA állami olajtársaság ellen indított korrupciós vizsgálat miatt. A súlyos gazdasági és politikai válságba süllyedt országban 2017-2018-ban már letartóztatták az állami olajtársaság több vezető tisztségviselőjét, illetve két korábbi elnökét.

A tárcavezető hétfőn közzétett állásfoglalásában azzal indokolta a lépést, hogy ezzel kívánja támogatni a nyomozást.

Kapcsolódó tartalom

A latin-amerikai ország korrupcióellenes rendőrsége hétfőn őrizetbe vett egy polgármestert, két bírót – Cristóbal Cornielest és José Márquez Garcíát – és három kormányzati tisztségviselőt. Az őrizetbe vettek között van Antonio Pérez ezredes, a PDVSA kereskedelmi és ellátási ügyeiért felelős volt alelnök és több forrás szerint Samuel Testamarck ezredes, a PDVSA tengerészeti ágazatának, a PDV Marinának a vezérigazgatója is. Az állami cég több vezetőjét pedig felfüggesztették tisztségéből.

Az állami televízió hétfőn beszámolt Joselit Ramíreznek, az ország kriptovaluta-vagyonát felügyelő hatóság volt vezetőjének, valamint Pedro Hernándeznek, a tavaly több tucat áldozatot követelő áradások sújtotta Las Tejerías város polgármesterének őrizetbe vételéről is. Ramírez 2018 óta vezette a Sunacrip hatóságot, amely Venezuela hivatalos kriptovalutájának, a petrónak a kibocsájtója.

Az Últimas Noticias helyi kormányközeli hírlap szerint a hivatalából felmentett Ramírez ellen a PDVSA-val kapcsolatos ügyekben indult nyomozás.

Kapcsolódó tartalom

Vasárnap a venezuelai főügyész hivatala közölte, hogy öt ügyészt jelöltek ki „a kormányzat különböző részeit és a nemzetfejlesztési stratégiai ágazatokat” átszövő bűncselekmények feltárására.

A súlyos gazdasági és politikai válságba süllyedt országban 2017-2018-ban már letartóztatták az állami olajtársaság több vezető tisztségviselőjét, illetve két korábbi elnökét.

Ajánljuk még