Gyász

Elhunyt Gát György

Szijjártó Péter: A kormány támogatja az Ábrahám-megállapodások kiterjesztését

Támogatjuk és szorgalmazzuk az Ábrahám-megállapodások kiterjesztését, mert az elmúlt évtizedek tapasztalatai alapján ez az első olyan kezdeményezés, amely békét tud hozni a Közel-Keletre – írta a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn a Facebook-oldalán, miután telefonon tárgyalt Eli Kohen izraeli külügyminiszterrel.

Szijjártó Péter azt írta, hogy izraeli kollégája kérésére tárgyaltak és tekintették át a közel-keleti biztonsági helyzetet.

Kapcsolódó tartalom

„Biztosítottam az izraeli kollégát arról, hogy Magyarország továbbra is elkötelezetten támogatja azt, hogy a nemzetközi szervezetek tisztességes és kiegyensúlyozott hozzáállást tanúsítsanak Izraellel szemben” – fogalmazott a tárcavezető.

Hozzátette, hogy a kormány elutasítja azt a brüsszeli megközelítést, amely egyenlőségjelet tesz az Izrael ellen elkövetett terrorcselekmények és az izraeli emberek biztonságát szavatolni hivatott izraeli fellépés között.

Támogatjuk és szorgalmazzuk az Ábrahám-megállapodások kiterjesztését, mert az elmúlt évtizedek tapasztalatai alapján ez az első olyan kezdeményezés, amely békét tud hozni a Közel-Keletre” – fogalmazott.

Hozzátette, hogy a gazdasági együttműködés mindkét ország érdekét szolgálja, így annak fejlesztésére további lépéseket fognak tenni.

Végül megállapodtunk abban, hogy Eli Kohen hamarosan Budapestre látogat” – írta Szijjártó Péter.

Ajánljuk még