Fontos

Orosz rakétacsapások érték Herszon környékét, többen meghaltak

Hét tonna csempészett elefántagyarat foglaltak le Vietnamban

Hét tonna csempészett elefántagyarat foglaltak le Vietnamban egy Angolából származó konténerben – közölte hétfőn a helyi vámhatóság.

Az illegális árut földimogyoró közé rejtve találták meg az észak-vietnami Haiphong kikötővárosban. A tájékoztatás szerint ez volt az utóbbi három év legnagyobb ilyen jellegű fogása.

A vámhatóság szerint amiatt fogtak gyanút, hogy a fuvarlevélen feltüntetett címzett adatai nem feleltek meg a valóságnak, ezért úgy döntöttek, felnyitják a szállítmányt.

Február elején, szintén Haiphongban több mint 600 kilogramm elefántagyarat foglaltak le Nigériából érkezett két konténerben.

Az elefántcsont-kereskedelem illegális Vietnamban, a feketepiacon azonban továbbra is 700-1200 dolláros kilogrammonkénti áron kereskednek vele. A csempészek a délkelet-ázsiai országot gyakran használják egyfajta tranzitországként a Kínába szánt afrikai elefántcsont esetében.

A vadon élő veszélyeztetett állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelméről szóló washingtoni egyezmény (CITES) tiltja a kereskedelmet az afrikai elefántok agyarával.

A kiemelt képünk illusztráció.

Ajánljuk még