Időjárás

Sapka, sál, kesztyű, télikabát: fagyveszély várható a következő napokban

Amerikai sajtó: A Bidenékkel üzletelő orosz oligarchákat nem szankcionálták

| Szerző: hirado.hu
Bár az Egyesült Államok százával tiltotta ki, vagy szankcionálta az orosz oligarchákat a háború elmúlt egy évében, két milliárdosra mégsem vonatkoznak a szankciók. Bennük az a közös, hogy a Biden-családdal üzletelnek. A meglepő információ az amerikai sajtóban jelent meg. A mentességet élvező oligarchák az amerikai elnök fiával, Hunter Bidennel bonyolítottak le ingatlanügyleteket több tízmillió dollárért.

 

Nem vonatkoznak az Egyesült Államok szankciói arra a két orosz oligarchára, akik üzletelnek az amerikai elnök, Joe Biden családjával. Pedig az USA csaknem 900 orosszal szemben vezetett be szankciókat – írta a Mandiner egy amerikai jobboldali portálra hivatkozva.

Az amerikai Breitbart úgy fogalmaz, a szankciók alól rejtélyes módon mentességet kapó oligarchák egyike több tízmillió dolláros ingatlan-ügyleteket bonyolított Hunter Bidennel, az apja Joe Biden alelnökségének idején.

Kapcsolódó tartalom

A másik oligarcha esete is hasonló: ő egy New York-i luxusszállodában találkozott Hunter Bidennel, méghozzá azért, hogy jó viszonyt alakítson ki a Biden-családdal, mielőtt üzletelni kezd az Egyesült Államokban.

Akit Hunter Biden ügyei érdekelnek, az kérdezze a Biden-családot” – így reagált a Fehér Ház szóvivője az oligarchák mentességét firtató kérdésekre, egyben közölte: nem hajlandó az ügyről beszélni.

Sokasodnak a sötét fellegek Joe Biden feje felett, ugyanis az amerikai képviselőház egyik bizottsága vizsgálatot indított az ő és fia, Hunter Biden korrupciógyanús ügyei miatt. A legfontosabb bizonyítékok az elnök fiának elhagyott számítógépéről származnak.

A testület többek közt olyan kétes eredetű és névtelen adományokat is vizsgál, melyeket a Biden család kapott Kínából és Ukrajnából. És arra is választ várnak: Joe Biden még alelnökként felhasználta-e a befolyását, hogy az energetikai tapasztalatokkal nem rendelkező fiát bejuttassa egy ukrán gázipari óriáscég igazgatótanácsába. De előkerült egy szándéknyilatkozat is Hunter Biden aláírásával, ami az ukrán-kínai gabonaexportról szólt.

Kapcsolódó tartalom

A számítógépén talált dokumentumok szerint az elnök fia ezer szálon kötődött egy kínai energiavállalathoz is. Tőlük több mint 1,5 millió dollárt, és nagyértékű ajándékokat – köztük egy 3 karátos gyémántot – is kapott, amiért látszólag semmilyen legális szolgáltatást nem nyújtott cserébe.

Kiemelt kép: Joe Biden amerikai elnök a washingtoni Fehér Házban 2023. március 13-án (Fotó: MTI/EPA/CNP pool/Chris Kleponis)

Ajánljuk még