Aktuális

Washington belvárosában több embert meglőtt egy fegyveres, a rendőrség bűnözési válságot emleget

Tizennégy éves lány az ecuadori földrengés egyik halálos áldozata

| Szerző: hirado.hu
A Richter-skála szerinti 6,7-es erősségű földrengés rázta meg Ecuador délnyugati részét. Legkevesebb tizenöten életüket vesztették, de az áldozatok száma még emelkedhet, mert sokan lehetnek a romok alatt. A földmozgást a szomszédos Peruban is érezni lehetett, több épület megrongálódott, és egy 14 éves lány meghalt, amikor összedőlt a házuk.

Óriási pánik tört ki az egyik áruházban, amikor helyi idő szerint szombaton a déli órákban a Richter-skála szerinti 6.7 erősségű földrengés rázta meg Ecuador délnyugati részét. Az emberek sikoltozva menekültek az utcára.

A bolt polcairól a tárgyak a padlóra zuhantak, össszetört palackok, szanaszét szóródott termékek borítottak be mindent.

A földmozgás epicentruma Guayas tartománybeli Balaóban volt, Ecuador második legnagyobb városától, a hárommillió lakosú Guayaquiltól mintegy 80 kilométerre, délre.

Kapcsolódó tartalom

Leomlott épületek, összetört járművek, törmelékek maradtak a katasztrófa után.  A mentőszolgálat munkatársai nagy erőkkel érkeztek a helyszínre, és megkezdték a kutatást. A hatóságok szerint félő, hogy többen a romok alatt rekedtek. Cuncea városában legkevesebb négyen életüket vesztették, egyikük a saját kocsijában halt meg.

Az egyik homlokzat fala zuhant az autóra, a benne ülő sofőr életét vesztette” – mondta Sixto Eras, a cuencai tűzoltóság vezetője.

Több városban is érezni lehetett a földrengést, amelyet még legalább két utórengés követett. A természeti kataszrófa azonban a tengerhez közeli El Oro tartományban okozta a legsúlyosabb károkat, és itt követelte a legtöbb áldozatot is. Egy helyi férfi a családját és a házát is elveszítette.

Sajnos a háza összedőlt, a családja pedig a romok alatt rekedt, mind az öten meghaltak. Mi szegény emberek vagyunk, a saját verejtékünkkel építettük fel az otthonunkat, és most minden odalett” – mondta az egyik szomszéd, és arra kérte az ecaudoriakat, hogy segítsenek a katasztrófa károsultjainak.

Az ecudori elnök nyugalomra szólított fel, és azonnali segítséget ígért a földrengés sújtotta településeknek.

Az Oceanográfiai Intézet jelentése szerint szökőár nem fenyeget. Az utórengések ereje elérte 4,8-as és 3,7-es amplitúdót” – mondta Guillermo Lasso, equadori elnök, hozzátéve, hogy a földrengés térségében minden sürgősségi mentőegységet mozgósítottak.

A földmozgás Peru északi részén is érezhető volt, az emberek félelmükben kiszaladtak az utcára. A határmenti Tumbes tartományban meghalt egy 14 éves lány, amikor összedőlt a házuk.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még