Aktuális

Élő adásban ájult el a meteorológus

Borrell: Fokozni kell a faji megkülönböztetés felszámolására tett erőfeszítéseket

A faji megkülönböztetésnek nincs helye a társadalomban, és fokoznunk kell erőfeszítéseinket, hogy biztosítsuk a teljes felszámolását – jelentette ki az unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője vasárnap, a faji megkülönböztetés felszámolásának március 21-i nemzetközi napja alkalmából.

Az Európai Unió (EU) nevében kiadott nyilatkozatában Josep Borrell hangsúlyozta: minden ember szabadnak, egyenlő méltósággal és jogokkal születik.

Kijelentette: a rasszizmus elleni fellépés az akadályok felszámolását, a vagyoni egyenlőtlenségek csökkentését, a büntető igazságszolgáltatás elfogultsága, valamint a sztereotípiák és előítéletek elleni küzdelmet is jelenti.

Kapcsolódó tartalom

Az Európai Unió a sokszínűségre és a nemzetek összekovácsolására, a megosztottság leküzdésére épül, és a faji megkülönböztetés elleni erős jogi kereten alapul – mondta. Az unióban tilos a faj, bőrszín, vallás, nemzeti vagy etnikai származás miatti erőszakra vagy gyűlöletre való uszítás – emelte ki.

Kapcsolódó tartalom

Az EU a rendelkezésére álló eszközökkel és erőforrással továbbra is minden erőfeszítést megtesz a rasszizmus és a faji megkülönböztetés elleni küzdelem fokozására saját határain belül, valamint együttműködik valamennyi partnerével annak érdekében, hogy előmozdítsa és megvédje az emberi jogokat mindenki számára az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata meghatározása szerint – írta.

Kapcsolódó tartalom

Az uniós főképviselő emlékeztetett: az Európai Unió 2020-2025 közötti időszakra szóló, rasszizmus elleni cselekvési tervének célja, hogy az egyenlőséget valamennyi uniós szakpolitikai terület középpontjába helyezze, különös tekintettel a gazdasági, szociális és kulturális jogokra. A cselekvési terv előmozdítja a rasszizmus és a faji megkülönböztetés kezelésére és felszámolására irányuló nemzeti cselekvési tervek elfogadását és végrehajtását – közölte.

Kapcsolódó tartalom

A rasszizmus elleni küzdelem jogi, politikai és erkölcsi kötelesség. Minden embert megillet minden emberi jog, mindenhol, mindig, mindenféle megkülönböztetés nélkül – tette hozzá az uniós diplomácia vezetője.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Kapcsolódó hírek

„B-listázzák” a nagyváros rendőreit – egy Soros-szervezet ügyésznője áll a háttérben
Egy volt St. Louis-i gyilkossági nyomozó, aki 26 éve dolgozik a rendőrségnél, a Fox News amerikai hírtelevíziónak elmondta, hogy miként rakta őt fel egy Soros György által támogatott ügyész az úgynevezett „kizárási listára”, amely gyakorlatilag megakadályozza, hogy az oda felkerült rendőrök részt vegyenek a büntetőjogi eljárásokban. Az immár több mint ezer kilépett rendőr a bűnüldözést, Soros embere a bűnözőket támogatta.
Külföld
Tízmillió eurókkal finanszírozza Brüsszel az iszlamista egyesületeket
Az Európai Muzulmán Ifjúsági és Diákszervezetek Fóruma 288 ezer eurót kapott az Európai Bizottságtól. Brüsszel emellett 23 millió euróval támogat egy olyan hálózatot, amely iszlamista fedőszervként működik. Számos szervezetbe beépülnek, akár LMBTQ-egyesületekkel is társulnak. Céljuk egy iszlám világ létrehozása Európában – nyilatkozta a Le Figaro című lapnak a témáról most újabb könyvet publikáló Florence Bergeaud-Blackler francia iszlámszakértő.
Külföld

Ajánljuk még