Aktuális

Ismét ballisztikus rakétát bocsátott fel Észak-Korea a Keleti-tenger irányában

Arcfelismerő vizsgálatot végeztek a magát Maddie McCann-nek valló lengyel nő ügyében

| Szerző: hirado.hu
Egy svájci cég arcfelismerő vizsgálatot végzett annak a lengyel nőnek az arcáról, aki azt állítja: ő a 2008-ban elrabolt brit kislány, Madeleine McCann.

A 21 éves Julia Faustyna február közepén az Instagramon állt elő azzal az állítással, hogy ő lehet az a brit kisgyerek, Madeleine McCann, aki évekkel ezelőtt eltűnt Portugáliában, és akiről a brit hatóságok biztosra veszik, hogy meggyilkolták – írta az Index.

Kapcsolódó tartalom

Egy svájci, arcfelismeréssel foglalkozó cég, az Ava-X vizsgálatot végzett az üggyel kapcsolatban.

A cég egy olyan programmal vetette össze Madeleine McCann és Julia Faustyna fotóit, amelyet általában bűncselekmények elkövetőinek vagy eltűnt gyermekeknek az azonosítására használnak. A vizsgálat eredményéről az Ava-X vezetője, Christian Fehrlin azt mondta a svájci Blicknek:

Gyakorlatilag lehetetlen, hogy a fiatal lány Maddie legyen.

A szakértő a Blicknek elmondta, hogy a program különböző részekre bontja a vizsgált személyek arcát, vagyis az arc különféle részeit hasonlítja össze egymással a fotókon.

Először Julia Faustyna gyerekkori fotóit hasonlították össze a lányról készült felnőttkori fotókkal, és ekkor a program ki is mutatta, hogy ugyanarról a személyről van szó. Amikor viszont Madeleine McCann gyerekkori fotóját vetették össze Julia Faustyna felnőttkori képeivel, akkor nem talált egyezést a program.

Kapcsolódó tartalom

Forrás: Index

Ajánljuk még