Aktuális

Donald Trump arra számít, hogy letartóztatják

Tüntetéseket tartottak Moszkvában a „barátságtalan” országok nagykövetségeinél

Kreml-párti fiatalok tiltakozásokat tartottak szombaton Moszkvában húsz olyan ország nagykövetségénél, amelyeket az orosz vezetés „barátságtalan” országgá minősített – közölte az Ifjú Gárda (Molodaja gvardija) nevű szervezet.

A szervezet szerint ezek az országok, a többi között az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és Franciaország „Ukrajnát támogatják és aktívan halálos fegyvereket küldenek az ukrán rezsimnek”.

„Ezeknek a halálos fegyvereknek a segítségével Zelenszkij és Biden tervei szerint visszaveszik a Krímet” – közölte az AFP francia hírügynökséggel Anton Gyemidov, az Ifjú Gárda elnöke az amerikai nagykövetség előtti tiltakozáson.

Kapcsolódó tartalom

A tiltakozáson a hírügynökség becslése szerint mintegy 400 ember vett részt, és olyan táblákat emeltek a magasba, amelyeken az állt, hogy „Amerika, halált vetsz” és „A Krím mindörökre Oroszországé”. A brit követségnél mintegy kétszázan gyűltek össze.

Kapcsolódó tartalom

A szervezet szerint nagyjából ötezren tiltakoztak szombaton.

2014-ben Oroszország március 18-án csatolta el Ukrajnától a Krímet, miután a megszállt félszigeten nemzetközileg el nem ismert népszavazást tartottak. A Krím elcsatolását a nemzetközi közösség nem ismeri el.

A kiemelt kép illusztráció. (Fotó: MTI/EPA/Makszim Sipenkov)

Kapcsolódó hírek

Joe Biden: Megalapozottak a Vlagyimir Putyin ellen felhozott vádak
Vlagyimir Putyin orosz elnök háborús bűnöket követett el, a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) által az orosz államfő ellen kiadott elfogatóparancs megalapozott vádakon alapszik – jelentette ki Joe Biden amerikai elnök helyi idő szerint péntek este.
Külföld
ENSZ-főtitkár: Vlagyimir Putyin nem vált nemkívánatos személlyé
Több ország üdvözölte, hogy a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) elfogatóparancsot adott ki az orosz elnök ellen háborús bűncselekményekért viselt feltételezett felelőssége miatt, az ENSZ-főtitkár szóvivője ugyanakkor úgy reagált, hogy a döntés nyomán Vlagyimir Putyin nem vált nemkívánatos személlyé.
Külföld
Ukrán főügyész: Putyint letartóztathatják külföldön
Vlagyimir Putyin hivatalosan nemzetközi bűncselekmény gyanúsítottja lett, így Oroszországon kívül letartóztathatják és bíróság elé állíthatják – jelentette ki Andrij Kosztyin ukrán főügyész, reagálva arra, hogy a hágai székhelyű Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) pénteken háborús bűncselekményekért viselt feltételezett felelőssége miatt elfogatóparancsot adott ki az orosz elnök ellen.
Külföld

Ajánljuk még