Katasztrófa

Sikoltozó emberek nézték, ahogy egy lakóház eltűnt a vágtató folyó hullámai között

Erős földrengés rázta meg Ecuadort

Az amerikai földtani intézet (USGS) mérése szerint 6,7-es erősségű földrengés rázta meg Ecuador délnyugati részét szombaton, az első hírek szerint legkevesebb négy ember meghalt, és anyagi károk keletkeztek.

A földmozgás epicentruma Guayas tartományban volt, Ecuador második legnagyobb városától, a hárommillió lakosú Guayaquil várostól 80 kilométerre délre.

Kapcsolódó tartalom

Guayaquilban és környékén a pánikba esett emberek kiszaladtak az utcákra. Több ház részben beomlott, sok épület fala megrepedt.

Kapcsolódó tartalom

Az ecuadori katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egy ember Cuenca városban halt meg, három másik halálos áldozatot pedig El Oro tartományból jelentettek.

A földmozgás Peru északi részén is érezhető volt.

Kiemelt kép: MTI/AP/Johnny Crespo

Kapcsolódó hírek

A törökországi földrengések következményeiről tárgyal a Türk Tanács, Magyarországot Orbán Viktor képviseli
A februári törökországi-szíriai földrengés és humanitárius következményeinek kezelése a fő témája a Türk Államok Szervezetének rendkívüli csúcstalálkozójának Ankarában. Magyarországot Orbán Viktor miniszterelnök képviseli, aki a kétoldalú találkozókon is egyeztet majd a türk államok vezetőivel. A kormányfőt elkísérte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is. A tárcavezető bejelentette, Magyarország újabb 105 tonnányi egészségügyi eszközt szállított Törökországnak, így segítve a sérültek és az érintettek ellátását.
Külföld
A fukusimai katasztrófa évfordulójára emlékeztek Japánban
Egy perces néma főhajtással emlékeztek meg a fukusimai földrengés okozta szökőár és nukleáris baleset 12. évfordulójáról szombaton Japánban, miközben egyre növekszik az aggodalom a sérült atomerőmű megtisztított hűtővízének tervezett tengerbe engedése előtt, valamint a japán kormány nukleáris energiához való visszatérési tervei miatt.
Külföld

Ajánljuk még