Aktuális

Szíriai keresztény vezetőkkel tárgyalt Orbán Viktor

Rejtélyes kapcsolatban állhat az Európai Parlament új alelnöke a DatAdattal

Rejtélyes kapcsolatban állhat az Európai Parlament új alelnöke a Bajnai Gordon-féle DatAdattal – erről ír a Magyar Nemzet. A lap kiemeli, hogy Marc Angel a nyilvános programja szerint 2022 novemberében Strasbourgban találkozott a magyar baloldal kampányát lebonyolító DatAdat képviselőivel. Azt azonban nem tudni, hogy pontosan miről egyeztettek.

 

Az Európai Parlament szocialista alelnöke és a DatAdadat képviselői egy rejtélyes strasbourgi tanácskozáson vettek részt – tudta meg a Magyar Nemzet. A portál azt írja: Marc Angel a nyilvános programja szerint tavaly novemberben találkozott a magyar baloldal kampányát lebonyolító Bajnai Gordon-féle csoporttal.

A lap szerint külön érdekesség, hogy a közzétett információk alapján a jogállamiságról egyeztettek. Hiszen éppen ezzel a jelszóval folytatnak borszorkányüldözést Magyarország ellen. Mindezek után a Magyar Nemzet szerint felmerül a kérdés: ki is az a Marc Angel.

A férfi a brüsszeli korrupciós botrány főszeplője, Eva Kaili letartóztatása után választották meg az EP-alelnökének. 2020 óta foglalkozik a magyar belpolitikával. Tagja az Európai Parlament úgynevezett LMBTI csoportjának, amely a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és interszexuális emberek európai helyzetével foglalkozik.

Kapcsolódó tartalom

Marc Angel ezzel együtt a magyar gyermekvédelmi törvény hangos kritikusa is egyben.

2021 szeptemberében például az iskolakezdés kapcsán osztott meg olyan bejegyzést, amelyben sérelmezte a genderpropaganda hiányát az iskolákban.

A Magyar Nemzet hozzáteszi: a szocialista politikus találkozója a magyarországi baloldal kampányát levezénylő datadatos csapattal nem meglepő, ugyanis Angel az asszisztensén, Gúr Rolandon keresztül folyamatos kapcsolatot tart fenn a magyar baloldallal.

Közös fotón szerepel Gyurcsány Ferenccel és Dobrev Klárával. De korábban Kunhalmi Ágnessel és momentumos politikusokkal is tartott megbeszéléseket. Láthatóan kiváló kapcsolatot ápol Mesterházy Attilával is, 2022 nyarán pedig a Budapest Pride-on is részt vett, ahol szintén sok magyar baloldali politikussal pózolt.

Azt azonban nem tudni, hogy néhány hónappal később miről egyeztetett az Európai Bizottság alelnöke és a Bajnai Gordon vezette Dadadat. A Magyar Nemzet megkeresésére Marc Angel csak annyit közölt, hogy adatvédelmi okokból nem oszthatják meg, kik vettek részt a találkozón és pontosan miről is volt szó.

A Magyar Nemzet emlékeztet:

a DatAdatról a közelmúltban derült ki, hogy összesen 1,8 milliárd forintnyi dollárt kapott Amerikából, az Action for Democracy nevű szervezettől.

Az összeget pedig mint írják: vélhetően a választási kampány lebonyolítására fordították, vagyis külföldi pénzen próbálták befolyásolni a voksolás végeredményét, így sérülhetett hazánk szuverenitása.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt képen Marc Angel (Fotó: EPA/JULIEN WARNAND)

Ajánljuk még