Fontos

Megrázó felvételek érkeztek a lángokban álló Párizsról

Koszos kavicsnak tűnt, kiderült, hogy egy vagyont ér

| Szerző: hirado.hu
Egészen ritka gyémántra lelt egy férfi abban az amerikai nemzeti parkban, amelynek a vulkanikus krátereinél talált drágaköveket a látogatók haza is vihetik.

 

Az Egyesült Államok délkeleti részén fekvő Arkansas államban található Crater of Diamonds (Drágakövek krátere) elnevezésű nemzeti parkban a turisták gyémántok után kutathatnak.

Egy férfi visszajáró látogatója a parknak, mivel már többször is rámosolygott a szerencse, legutóbb pedig egy 3,29 karátos barna gyémántra lelt.

Először azt hittem, hogy kvarc, de azon töprengtem, miért lehet olyan fényes” – mondta a férfi, aki azután jött rá, hogy gyémántot talált, miután a kezébe vette a követ.

A férfi 2007 óta jár a parkba, első alkalommal egy 1,5 karátos fehér gyémántot talált, a legutóbbi már a négyszázadik  darab, amit begyűjtött a parkban. Legritkább példányai egy 3,83 karátos sárga gyémánt és egy 6,19 karátos fehér. A férfi a begyűjtött drágaköveket egy környékbeli ékszerésznek szeretné eladni.

A hírek szerint a legutóbb talált ékkő 2021 szeptembere óta ez a legnagyobb gyémánt, amit a parkban leltek, emellett itt fedezték fel az Egyesült Államokban valaha talált legnagyobb gyémántot is.

Kapcsolódó tartalom

Forrás: BBC

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még