Aktuális

Egy fegyveres túszejtő több embert megölt az Egyesült Államokban

Haladéktalan ukrajnai békekötést sürget Donald Trump

| Szerző: hirado.hu
Donald Trump volt amerikai elnök, aki 2024-ben ismét indul újraválasztásért, videónyilatkozatot tett közzé, amelyben „haladéktalan békére" szólított fel Ukrajnában.

 

„Minden egyes nappal, amikor ez a proxy-háború folytatódik Ukrajnában, egy globális háborút kockáztatunk. Teljesen egyértelművé kell tennünk, hogy a célunk az ellenségeskedések teljes beszüntetése, méghozzá azonnal”

– idézi Trump videóját a Breitbart című lap.

Kapcsolódó tartalom

Közel a világháborúhoz

A volt elnök ebben a nyilatkozatában bővítette ki azokat a válaszokat, amelyeket a minap a Fox News műsorvezetőjének, Tucker Carlsonnak adott, aki hat kérdést tett fel Ukrajnával kapcsolatban a politikusnak.

 

A mostani videónyilatkozatban Trump Joe Biden amerikai elnök adminisztrációját támadta az ukrajnai háború kapcsán. Szerinte „soha nem voltunk még közelebb a harmadik világháborúhoz, mint ma, Joe Biden alatt.”

Felvázolva a „nukleáris Armageddon” veszélyét, a volt elnök aláhúzta, hogy Amerikának új vezetésre van szüksége.

Trump felszólított továbbá az „egész globalista neokonzervatív establishment lebontására, amely folyamatosan végtelen háborúkba rángat minket.” Kifejtette: míg ez a vezetés úgy tesz, mintha külföldön a szabadságért és a demokráciáért harcolna „itthon harmadik világbeli országgá és harmadik világbeli diktatúrává” változtatják az országot.

Legyen Amerika az első

Megismételte régi jelszavát, miszerint „Amerikát kell az első helyre tennünk”, és felszólított a NATO céljai és küldetése átértékelésére.

A közelmúltbeli ukrajnai megjegyzéseivel kapcsolatos néhány kritikára reagálva azt mondta, hogy

nem Oroszország jelenti a legnagyobb fenyegetést a nyugati civilizációra, hanem „nemzeti határaink eltörlése, saját városaink rendfenntartásának elmulasztása, a jogállamiság belülről történő lerombolása.”

Figyelmeztetett: a globalisták el akarják pazarolni Amerika erejét, vérét és kincseit, szörnyeket és fantomokat üldözve a tengerentúlon, miközben

elterelik a figyelmünket arról a pusztításról, amit itthon okoznak.

A beteg és korrupt intézményrendszer kiűzése a következő elnök monumentális feladata. „

És én vagyok az egyetlen, aki képes erre. Pontosan tudom, hogy mit kell tenni” – mondta Donald Trump.

Kapcsolódó tartalom

(Kiemelt kép: Donald Trump volt amerikai elnök beszédet mond a Konzervatív Politikai Akció Konferencián (CPAC) a Maryland állambeli National Harborban 2023. március 4-én. Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo)

Ajánljuk még