Aktuális

Egy fegyveres túszejtő több embert megölt az Egyesült Államokban

A téli hónapokban sem maradtunk Biden-bakik nélkül

| Szerző: hirado.hu
Az amerikai elnök, Joe Biden az elmúlt hónapokban is a figyelem középpontjába került, melyet újabb rosszul sikerült elszólások, valamint botlások okoztak. Cikkünkben az elnök legfrissebb bakijait gyűjtöttük össze.

 

Februárban és márciusban sem maradtunk Biden-bakik nélkül, az amerikai elnök az elmúlt hetek során ismét az érdeklődés középpontjába került. Biden február elején többek között azzal dicsekedett a Fehér Házban tartott beszéde során, hogy a csapatában dolgozó nők több mint fele nő.

A kabinetem több mint fele nő, a kabinetemben dolgozók több mint fele, a kormányzatomban dolgozó nők több mint fele nő

– fogalmazott az elnök, a családi és orvosi szabadságról szóló törvény 30. évfordulójának eseményén.

Biden botlásait is megismételte, ugyanis varsói látogatása során az elnöki különgép lépcsőjén haladva újra félrelépett, és el is esett, majd két hét elteltével – szintén felszállás során – újfent kellemetlen pillanatoknak lehettünk szemtanúi.

Szintén kérdéseket vetett fel az elnök egy márciusi konferencián tartott beszéde,

ugyanis nevetve elevenített fel egy történetet, amelyben egy édesanya két gyermekét veszítette el – az eredetileg fájdalomcsillapítóként használt, azonban már a drogfogyasztók körében elterjedt –, fentanil túladagolás következtében.

Valószínűleg elkalandozom kissé… olvastam (…), hogy egy anya, egy szegény anya, aki két gyereket vesztett el a fentanil miatt, (Marjorie Taylor Greene képviselő) azt mondta, hogy én öltem meg a fiait. Nos, az érdekes dolog az ebben, hogy a fentanil, amit bevettek, az előző kormányzás alatt érkezett” – utalt ezzel az elnök a fentanil-kereskedelemre, mely kapcsán Marjorie Taylor Greene republikánus képviselő bírálatára reagált.

Kapcsolódó tartalom

Részleteket osztott meg véletlenül Jimmy Carter volt elnök egészségi állapotáról is 

A hét elején Biden véletlenül osztott meg részleteket Jimmy Carter volt elnök egészségi állapotáról egy kaliforniai adománygyűjtő eseményen. Mint fogalmazott, Carter arra kérte, hogy ő mondja el a búcsúbeszédet halála után.

„Arra kért, hogy én búcsúztassam” – mondta Biden, majd hozzátette: „elnézést, erről nem kellene beszélnem.”

Jimmy Carter februárban jelentette be, hogy georgiai otthonában hospice ellátásban részesül. Biden a kaliforniai rendezvényen arról beszélt, hogy Carter orvosainak sikerült áttörést elérniük, s így az eredetileg vártnál még jóval több időt jósolnak elődjének, azonban később már arra utalt, hogy az exelnök rákbetegsége újra visszatért – mutatott rá a Fox News.

A két demokrata politikus évtizedek óta közeli kapcsolatban van. Biden delaware-i szenátorként Carter jelöltségét támogatta az elnökválasztáson, s végül Carter legyőzte republikánus párti Gerald Fordot. 2020-ban, amikor Biden indult az elnökségért, Carter videóüzenetben állt ki mellette a jelöltállító konvención, ahol „első és leghatékonyabb” szenátusi támogatójának nevezte az akkor már elnökjelöltségre pályázó Joe Bident.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Joe Biden. (Fotó:EPA/Yuri Gripas / POOL)

Ajánljuk még