Időjárás

Szekrénybe a télikabáttal, beköszönt az igazi tavasz! Mutatjuk, mikor

A transznemű gyerekek menedékévé tenné Minnesota államot a demokrata kormányzó

Újabb amerikai állam kíván a nemváltó fiatalok menedékévé válni. A minnesotai kormányzó ugyanis nemrég aláírt egy rendeletet, amivel legalizálja az ilyen jellegű beavatkozásokat.

 

Tim Walz minnesotai kormányzó nemrég egy végrehajtási rendeletet írt alá, hogy megvédje és támogassa azokat, akik orvosi nemváltoztató beavatkozásokat keresnek vagy kapnak Minnesota államban – írja a v4na.com.

Beláthatatlan károk

A portál emlékeztetett rá, hogy a dokumentum arra válaszul született, hogy több amerikai állam nemrégiben arra törekedett, hogy betiltsa a kiskorúak úgynevezett nemi hovatartozást megerősítő ellátását, azzal az indokkal, hogy komoly bizonyíték arra, hogy az ilyen szélsőséges beavatkozások nem tesznek beláthatatlan károkat a fiatalokban.

Minnesota szolidáris az LMBTQ közösséggel

„Minnesota ma csatlakozik más államokhoz és egyre több önkormányzathoz szerte az országban, amelyek szolidaritást vállaltak az LMBTQ közösséggel. Kiállunk e közösség mellett azzal, hogy fenntartjuk a menedéket azok számára, akik a nemi hovatartozást megerősítő egészségügyi szolgáltatásokat keresnek és nyújtanak” – áll a végzésben.

Walz rendelete a nagy „szakmai” szövetségek, például a Transznemű Egészségügyi Világszövetség (WPATH) iránymutatásainak is engedelmeskedik, amely tavaly elismerte az eunuchot, mint érvényes nemi identitást, amellyel még a gyerekek is rendelkezhetnek.

Kapcsolódó tartalom

Míg Minnesotában a nemi hovatartozást megerősítő egészségügyi szolgáltatások legálisak és védettek, a végzés rámutat az USA más részein tapasztalható fejleményekre, ahol az ilyen jellegű beavatkozásokhoz való hozzáférést korlátozzák, és egyes esetekben kriminalizálják.

A végzés hivatkozik azokra az államokra, amelyek olyan törvényeket hoztak, amelyek előírják, hogy a szülők ellen vizsgálatot kell indítani, ha gyermekeik számára nemváltoztatást kérnek, azt állítva, hogy ezek az intézkedések súlyos veszélyt jelentenek azon fiatalok egészségére, akik magukat az ellenkező neműnek vallják.

Kapcsolódó tartalom

Svédország, Finnország, Anglia és legutóbb Norvégia is megvizsgálta a gyermekek nemváltoztatásával kapcsolatos bizonyítékokat, és azokat olyan rossz minőségűnek találta, hogy mindegyik nemzet felhagyott az affirmatív ellátási modellel, és visszatért az óvatosabb pszichoterápiás megközelítéshez e sérülékeny csoport kezelésében.

A kiemelt kép illusztráció. 

Ajánljuk még