Aktuális

Újabb próbarepülésén megsemmisült a SpaceX gigászi űrrakétája – VIDEÓ

Iskolatársai öltek meg egy 12 éves kislányt Németországban

A német kislány, Luise még szombaton tűnt el, holtestét másnap találták meg, úgy tudni: több kés-szúrással végeztek vele. A gyilkosságot az áldozat két barátnője követte el: a 12 és 13 éves lányok beismerő vallomást tettek. Az elkövetők fiatal koruk miatt nem büntethetők. A tartományi miniszterelnök arról beszélt: ez az eset is azt bizonyítja, hogy Németországban egyre jobban terjed a gyermekek közötti erőszak.

Sorra gyújtják a gyertyákat a helyiek az erdőben, ahol vasárnap megtalálták meg a kislány holttestét. A gyilkosság híre a legtöbbeket teljesen letaglózta.

Kapcsolódó tartalom

Borzalmas. Nagyon-nagyon borzalmas. Nincsenek szavaim. Mindannyiunkat sokkoltak a történtek” – mondta egy nő.

Luise-nak szombat este veszett nyoma. A 12 éves kislány a barátnőjétől tartott hazafelé egy erdei úton, de nem ért haza időben, a szülei ezért értesítették a hatóságokat.

Mostanra kiderült, hogy a holttestet egy régi vasúti alagútból kialakított bicikliút közelében találták meg.

Az ügyészség kedden közölte: Luise valószínűleg elvérzett. „A boncolás alapján a szúrt sebek és az azokból fakadó vérveszteség okozta halálát. Nincs jele szexuális bántalmazásnak. A nyomozás alapján a gyermek feltételezhetőleg ott vesztette életét, ahol rátaláltunk” – mondta az ügyész.

A hatóságok két 14 év alatti lányt vettek őrizetbe, mivel azonban a büntethetőségi korhatárt nem érik el, semmit nem árultak el kilétükről. Arra azonban fény derült: beismerő vallomást tettek. A német sajtó úgy tudja: a két elkövető az áldozat baráti köréhez tartozott.

Az ügyészség az indítékról pusztán annyit közölt: azok a dolgok, amelyek gyermekeket ilyen súlyos bűncselekményre késztethetnek, egy felnőtt számára érthetetlenek lehetnek, de minden bizonnyal heves érzelmek játszottak szerepet.

Hendrik Wüst tartományi kormányfő szerint az eset súlyos társadalmi problémákra világított rá, amelyet kormányzati szinten is kezelni kell. „Aggasztóan terjed a tizenévesek körében az erőszakos bűncselekmények száma. Ez a mostani eset ennek a folyamatnak egy íjesztő kicsúcsosodása” –hangsúlyozta a tartományi kormányfő.

A kereszténydemokrata politikus kijelentette: a hasonló esetek megelőzése érdekében alaposan ki kell vizsgálni a mostani eset körülményeit, hogy megértsék, és máshol is felismerjék a gyermekek közötti erőszakot és forrását.

A kiemelt kép illusztráció. 

Ajánljuk még