Aktuális

Újabb próbarepülésén megsemmisült a SpaceX gigászi űrrakétája – VIDEÓ

Hidvéghi Balázs: Új migrációs politikára van szükség, középpontjában a határvédelemnek kell állnia

Teljesen új európai migrációs politikára van szükség, amelynek középpontjában a határvédelemnek kell állnia és tisztázni kell, hogy Európa nem fogadja el, ha illegálisan, törvénysértő módon lépnek be a területére – jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője Strasbourgban szerdán.

Hidvéghi Balázs az Európai Parlament plenáris ülésének szünetében magyar újságíróknak nyilatkozva azt mondta: ahhoz, hogy ne történhessenek újabb emberi tragédiák a Földközi-tengeren, alapjaiban kell megváltoznia Európában a migrációhoz való hozzáállásnak.

Kapcsolódó tartalom

Vissza kell állítani a határvédelmet és azt az üzenetet kell küldeni mindenki számára, köztük az embercsempészeknek, hogy nem lehet Európába illegálisan belépni. Akik pedig jogosulatlanul tartózkodnak az unió területén, azokat vissza kell küldeni a hazájukba – jelentette ki a fideszes EP-képviselő.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelte, az Európai Unió lépéskényszerben van, az illegális migráció ugyanis erősödik. Az adatok azt mutatják, hogy a 2015-ös válság idején tapasztaltaknál is több illegális belépési kísérlet történik az uniós külső határokon. Nem azokat az országokat kell támadni, amelyek a határokat védik, hanem biztosítani kell a törvények tiszteletben tartását – tette hozzá.

Nem lehet egy olyan helyzetet állandósítani, ahol a torvénysértő, illegális cselekedet lehetőséget biztosít az uniós belépésre” – fogalmazott Hidvéghi Balázs, majd hozzátette: ezt az uniós tagállamok állampolgárai nem akarják, a kormányok pedig nincsenek abban a helyzetben, hogy egy ilyen rendszert fenntartsanak.

Végezetül reményét fejezte ki, hogy az unió minél hamarabb anyagi forrásokat biztosíthat a fizikai határvédelem, beleértve a kerítés, vagy a határfalak biztosításához. Jogos elvárás, hogy a tagállamok ilyen intézkedéseit közös uniós költségvetésből finanszírozzák – tette hozzá a fideszes EP-képviselő.

Ajánljuk még