Aktuális

Újabb próbarepülésén megsemmisült a SpaceX gigászi űrrakétája – VIDEÓ

Gázrobbanás következtében sokan meghaltak egy kolumbiai szénbányában

Legalább tizenegy bányász meghalt, amikor hat, egymással egybenyitott szénbányában felrobbant a felgyülemlett gáz, tíz bányász pedig a mélyben rekedt – közölték szerdán a hatóságok.

A sújtólégrobbanás helyi idő szerint kedd este történt a Bogotától mintegy 75 kilométernyire északra fekvő Sutatausában.

Hétszáz és kilencszáz méter közötti mélységben rekedtek emberek” – közölte Nicola García, Cundinamarca tartomány kormányzója újságírók előtt. Hozzátette, hogy több mint száz mentő vesz részt a kutatásban.

Két embert sikerült kimenteni, heten segítség nélkül jutottak a felszínre.

Gustavo Petro elnök a Twitteren megígérte, hogy Cundinamarca tartomány vezetésével együtt mindent megtesznek a föld alatt rekedtek kiszabadításáért, és részvétét fejezte ki azt áldozatoknak és a hozzátartozóiknak.

A nemzeti bányahatóság szerint a szénbányáknak volt működési engedélyük.

A súlyos balesetek gyakoriak a kolumbiai szén- és aranybányákban, amelyeknek többnyire nincs működési engedélyük, és megfelelő biztonsági intézkedések nélkül üzemelnek.

A legsúlyosabb baleset 2010-ben történt, amikor 73-an haltak meg egy robbanásban az ország északnyugati részének egy bányájában.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még