Aktuális

Újabb próbarepülésén megsemmisült a SpaceX gigászi űrrakétája – VIDEÓ

Felgyújtottak egy rendőrautót, törtek és zúztak a német szurkolók Nápolyban a Bajnokok Ligája nyolcaddöntő előtt

Nápoly belvárosában összecsaptak a német Eintracht Frankfurt szimpatizánsai a helyi rendőrökkel a Napoli elleni labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntő esti visszavágója előtt.

A német szurkolók egy rendőrautót felgyújtottak, járművek üvegeit törték be, pirotechnikai eszközöket használtak, utcai székeket és más tárgyakat dobáltak a kiérkező rendőrökre, miközben a békés járókelők menedéket kerestek az éttermekben, bárokban.

Végül sikerült lecsillapítani a tömeget, a németeket buszokra terelték és visszavitték őket a szurkolói szállodába.

A Napoli szurkolói megtámadnak egy buszt, amelyen a német Eintracht Frankfurt szurkolói utaznak a Napoli elleni labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntő esti visszavágója előtt . (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Ciro Fusco)

Azt is sikerült elérni, hogy a két csapat tábora ne találkozhasson össze, noha a Napoli ultrái kövekkel és üvegekkel dobálták meg a német szimpatizánsok buszait. A rendőrség fokozott készültségben van, közel nyolcszázan teljesítenek szolgálatot.

Frankfurtból annak ellenére érkezett több mint hatszáz szurkoló Nápolyba, hogy a helyi hatóságok eltiltották a németeket a jegyvásárlástól az első találkozón tapasztalt rendbontások miatt. Akkor a német drukkerek a stadionhoz érkező olasz rendszámú autókat kövekkel és üvegekkel dobálták meg, az olasz szimpatizánsok egy része pedig megtámadta a dobálókat. A február 21-i első mérkőzésen 36 személyt vettek őrizetbe.

Most a vendégdrukkereket segítették a Napolival ellenséges viszonyban lévő Atalanta ultrái is.

A német Eintracht Frankfurt szurkolói összecsaptak a helyi rendőrökkel a Napoli elleni labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntő esti visszavágója előtt (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Ciro Fusco)

A frankfurti találkozót az olaszok nyerték 2-0-ra, így kényelmes helyzetből várhatják a szerda (ma) esti hazai visszavágót.

A kiemelt kép illusztráció. 

Ajánljuk még