Gyász

Elhunyt Gát György

Tinédzserek gyilkoltak meg egy 12 éves lányt Németországban

Beismerő vallomást tett az a két, 12 és 13 éves német diáklány, akik több késszúrással meggyilkolták szintén 12 éves társukat, Luisét az észak-rajna-vesztfáliai Freudenbergben szombaton – közölték a hatóságok kedden.

A rendőrség és az ügyészség kedden közös tájékoztatón jelentette be, hogy az áldozat ismerte a gyilkosait. Mivel a gyanúsítottak még gyerekek, ez azt is jelenti, hogy büntetőjogilag nem felelősségre vonhatók – közölte Mario Mannweiler koblenzi főügyész.

Kapcsolódó tartalom

A hatóságok hétfőn közölték, hogy a diáklány bűncselekmény áldozata lett. A rendőrség a bűntény helyszínének többszöri átfésülése ellenére sem találta meg eddig a gyilkos fegyvert.

A 12 éves diáklány holttestére vasárnap találtak rá egy bicikliút mellett. Luisét utoljára szombat délután látták élve Freudenbergben, amikor egy barátjától tartott hazafelé.

Az eltűnt lány felkutatására a rendőrség mellett nyomkereső kutyát és hőkamerával felszerelt helikoptert is bevetettek, de nem találták meg.

A két tizenéves lány azután vált gyanússá a nyomozóknak, hogy első alkalommal tett vallomásuk több ponton is ellentmondott más szemtanúk vallomásának. A második kihallgatás alkalmával, – amelyre pszichológus és gondviselőjük jelenlétében került sor – a hatóságok szembesítették a lányokat az ellentmondásokkal, akik a kihallgatás végén beismerték tettüket.

Még 40 év szolgálat után is van, amitől eláll az ember szava” – mondta az esetről Jürgen Süs, a koblenzi rendőrség helyettes vezetője.

Hendrik Wüst tartományi miniszterelnök azt mondta, felfoghatatlan és hátborzongató, ami történt.

A kiemelt kép illusztráció. 

Ajánljuk még