Gyász

Elhunyt Gát György

Százkilencvenre emelkedett a Freddy halálos áldozatainak száma Malawiban

Immár 190 halálos áldozata van a Freddy trópusi viharnak a délkelet-afrikai Malawiban – közölte az ország katasztrófavédelmi hivatala kedden.

A déli féltekén valaha jegyzett egyik legerősebb vihar halottak tömegét és durva rombolás nyomait hagyta maga után Malawiban és Mozambikban. Freddy, amely egyúttal potenciálisan a leghosszabb ideig fennmaradó trópusi ciklon, ezekben a napokban már a második körét teszi meg a térségben.

Kapcsolódó tartalom

Miközben kedden továbbra is heves esők áztatták Malawi területét, 584-en megsérültek, 37 embert pedig még mindig eltűntként tartanak nyilván – derült ki a helyi katasztrófavédelem közleményéből.

A ciklon Ausztrália északi partvidékének közelében keletkezett. Először végighaladt az Indiai-óceán déli része felett, majd február 21-én elérte Madagaszkárt. Áthaladt a szigeten, és február 24-én elérte Mozambikot, majd Zimbabwét. A heves esők mindkét országban áradásokat okoztak; több mint 171 ezer embernek kellett elhagynia otthonát, és nagy kiterjedésű termőföldek kerültek víz alá.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még