Rendkívüli

Hegymászási világrekordot állított fel egy nepáli férfi és egy norvég nő

Összeütközött két vonat Romániában

Összeütközött két vonat Romániában. Egy gyorsvonat, csaknem háromszáz utassal a fedélzetén, valószínűleg áthaladt egy tilos jelzésen, majd utolért egy tehervonatot. Az ütközés erejétől a tehervonat több kocsija is kisiklott. A Bukarestbe tartó személyszállító vonaton tizenketten sérültek meg.

 

Szakértők vizsgálják a baleset helyszínét a bolgár határhoz közeli Teleorman megyében: az Aradról Bukarestbe közlekedő gyorsvonat itt rohant bele az előtte haladó tehervonatba. A két szerelvény olyan erővel ütközött össze, hogy a gépkocsikat szállító, a konstancai kikötő felé tartó tehervonat utolsó három vagonja kisiklott, az egyik fel is borult, az autók közül több is a síneken landolt és összetört.

A román hatóságok a vasúti baleset körülményeiről az első nyolc órában egymásnak ellentmondó információkat közöltek. A katasztrófavédelem azonban már hajnalban ütközésről beszélt, és a segélyhívószámra érkezett bejelentés alapján vörös riasztást adott ki, amelyet később aztán visszavontak

– számolt be az M1 bukaresti tudósítója.

„A katasztrófavédelemnél nagy riadalmat okozott a sürgősségi hívóra érkezett bejelentés, miszerint két vonat ütközött. Nagyszámú áldozattól tartva a környező megyékből három mobil kórházat, több mint húsz mentőautót, feszítő-vágóval és daruval felszerelt tűzoltókocsikat is küldtek a balesethez. Szerencsére ezekre nem volt szükség, de hajszálon múlt, hogy nem történt tömegszerencsétlenség” – mondta Baranyi László tudósító.

Kapcsolódó tartalom

A vészfékezés miatt 12 utas megsérült. A mentők nyolc embert a helyszínen elláttak, négyet pedig nem életveszélyes fej- és végtagsérülésekkel a környező kórházakba vittek.

Azt pedig a nyomozás később tisztázza, hogy a mozdonyvezető vagy a tilos jelzésen áthaladó vonat biztonsági rendszerei hozták-e működésbe a vészféket.

Ajánljuk még