Aktuális

Tömegbaleset az M1-esen: rendkívüli előleget nyújtanak a biztosítók a károsultaknak

Utcai bandák foglalják el Svédországot

Utcai bandák foglalják el Svédországot – erről ír a tekintélyes brit The Spectator. A lap példaként egy Stockholm közeli kisvárost említ, ahol a migráns hátterű bűnbandák – a svéd liberális jogrendet kihasználva – gyerekeket fegyvereznek fel és látnak el bombákkal. Ahogy fogalmaznak: ebben az alig százezer fős kisvárosban tavaly annyi embert lőttek agyon, mint a 9 milliós Londonban. A cikk szerint további aggodalomra ad okot, hogy úgy tűnik, a helyi politikába is kezdenek beszivárogni a bűnbandák.

Alig telik el nap Stockholmban lövöldözés és bombatámadás nélkül – ezzel a drámai felütéssel kezdi beszámolóját a The Spectator című magazin. A tekintélyes brit lap arról ír, hogy a napokban a város egyik részén a lakókat arról tájékoztatták, hogy mit kell tenniük, ha az otthonukat bombatámadás érné. Úgy fogalmaznak:

a svéd közbiztonság ma már ott tart, hogy az ország liberális jogrendjének köszönhetően gyerekeket fegyvereznek fel az egymással háborúzó bűnbandák. A maffia tagjai alig tizenéves gyerekeknek pisztolyokat vagy termoszos bombákat adnak, és katonaként küldik őket a bandaháborúikba.

Kapcsolódó tartalom

A cikket szemléző Mandiner azt írja: az ottani lakosság csaknem fele úgynevezett „veszélyeztetett területeken” él – a rendőrség udvariasan így nevezi azokat a helyeket, ahol többségben vannak a migránsok, és ahol a bűnszervezetek jelentős nyomást gyakorolnak a többi lakosra.

Kapcsolódó tartalom

A lap szerint kevés kezdeményezés sült el olyan rosszul, mint a svéd közpénzből finanszírozott ifjúsági központok működtetése.

Botkyrkában ahelyett, hogy távol tartották volna a gyerekeket az utcáktól, a központok inkább a bűnbandák bázisává váltak. Az ezeknek helyet adó ingatlanokban fegyvereket és kábítószert is találtak.

Ezt elégelte meg a balközép szociáldemokratákhoz tartozó Ebba Östlin polgármester tavaly. A városvezető úgy döntött, hogy ezek a helyek a probléma részévé váltak, és be kell zárni őket.

Kapcsolódó tartalom

Ez azonban nem tetszett a helyi maffiának, így a polgármestert saját pártján belül tették partvonalra. A cikket jegyző újságíró szerint

váratlanul ötven új párttag jelent meg egy szavazás alkalmával, akik közül többről kiderült, hogy kapcsolatban áll Botkyrka bűnbandáival.

A The Spectator egy másik svéd városról még brutálisabb dolgot ír.

Példaként említik Södertälje városát, amely Botkyrka közelében található, és amelynek lakossága alig éri el a százezer főt. Rendőrségi statisztikák alapján a lap szerint kijelenthető:

a városában tavaly annyi embert lőttek agyon, mint a 9 milliós Londonban.

Kapcsolódó tartalom

„Mennyire lesz rossz a helyzet? Rövid távon meglehetősen pesszimista vagyok”

– mondta nemrég Ulf Kristersson, Svédország miniszterelnöke.

Tavaly előtt nyáron történt Svédország egyik legmegdöbbentőbb bűncselekménye. Egy játszótéren lövöldöztek migráns hátterű bűnözők Stockholm mellett. Akkor egy játszótéren játszó óvodás és egy kisiskolás gyerek is egy bandaháború kellős közepébe került. Mindkettőjüket agyonlőtték. A békés kisvárosi rész – a svéd sajtó szerint is – drogbandák otthona, igen magas bűnözési rátával, ahol a lakosok megközelítőleg 60 százaléka külföldi születésű.

Kapcsolódó tartalom

 

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még