Aktuális

A tengerben épül a 21. század kínai nagy fala

Keresztényellenesnek tartják a Last of Us egyik epizódját

| Szerző: hirado.hu
Sokan bírálták a zombiapokalipszis után játszódó, videójáték alapján készült, The Last of As című sorozat utolsó előtti epizódját, amiért kannibálnak ábrázolt egy Bibliát olvasó, vallásos karaktert.

A népszerű, Office című sorozatból ismert, nyíltan baloldali nézeteket valló Rainn Wilson a The Last of Us nyolcadik epizódját követően elismerte, hogy Hollywoodban keresztényellenes előítéletek uralkodnak.

Napjaink egyik legnépszerűbb sorozatának utolsó előtti részében a főszereplő, Ellie túlélők egy csoportjával találkozik. A szektaként bemutatt csoportot egy kannibál vezeti, aki rendszeresen idéz a Bibliából.

Úgy gondolom, hogy Hollywoodban van keresztényellenes elfogultság. Amint a The Last of Us-ban David karaktere elkezdett a Bibliából olvasni, tudtam, hogy borzalmas gonosztevő lesz” – írta Wilson a Twitteren.

„Lehetne egy sorozatban olyan, Bibliát idéző prédikátor, aki valójában szerető és kedves karakter?

– tette fel a kérdést.

Kapcsolódó tartalom

Wilson véleményét sokan osztják, többen is kifejezték felháborodásukat az interneten.

A kereszténység rágalmazása a filmek/tévésorozatok történetének legkevésbé eredeti, fáradt kliséjévé vált. Elterjedtsége sokkal több, mint egy egész néppel szembeni elfogultság, célja a hitet aláásni és a szekuláris gondolkodásúakat úgy beállítani, mint akik csak és kizárólag önzetlen, jószándékú emberek” – írta Daniel Garza, a LIBRE Initiative szervezet elnöke.

Valóban, manapság az a normális, ha a keresztényeket gonosztevőként ábrázolják egy sorozatban” – írta egy másik felhasználó.

Kapcsolódó tartalom

Bár a sorozat többnyire ragaszkodik az eredeti történet tartalmához, egy hozzászóló rámutatott, hogy David karaktere valójában nem volt lelkész a The Last of Us videójátékban. Több rajongó is értetlenül áll a történtek előtt.

Forrás: Daily Wire

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánljuk még