Rendkívüli

Sok sérülttel járó lövöldözés volt Jeruzsálem közelében, autósok lőtték agyon a merénylőket

Tízmillió eurókkal finanszírozza Brüsszel az iszlamista egyesületeket

| Szerző: hirado.hu
Az Európai Muzulmán Ifjúsági és Diákszervezetek Fóruma 288 ezer eurót kapott az Európai Bizottságtól. Brüsszel emellett 23 millió euróval támogat egy olyan hálózatot, amely iszlamista fedőszervként működik. Számos szervezetbe beépülnek, akár LMBTQ-egyesületekkel is társulnak. Céljuk egy iszlám világ létrehozása Európában – nyilatkozta a Le Figaro című lapnak a témáról most újabb könyvet publikáló Florence Bergeaud-Blackler francia iszlámszakértő.

Március 20-ától az Európai Parlament ad otthont a Rasszizmusellenes és Sokszínűségi Hétnek. Az eseményt a Rasszizmus Elleni Európai Hálózat (European Network Against Racism, ENAR) szponzorálja, melyet korábban a Muszlim Testvériség egyik tagja vezetett. Erre mondta François-Xavier Bellamy, a Köztársaságiak (LR) párt európai parlamenti képviselője:

„intézményeinkbe beszivárog a politikai iszlámmal való kiegyezés”

– fogalmazott Florence Bergeaud-Blackler.

Kapcsolódó tartalom

Behálózzák az Európai Uniót

Florence Bergeaud-Blackler antropológus, iszlámszakértő. Forrás: Wikipédia

A kulturális antropológiával foglalkozó szerző, aki több kötetében is kutatta már az iszlamista szervezetek fokozatos térnyerését, hálózatépítését, erősödő befolyását, most megjelent könyvében (Le Frérisme et ses réseaux. L’Enquete; A „testvérek” és hálózataik. Helyzetkép. Odile Jacob, 2023) bemutatja a Muzulmán Testvériség szervezetéből kisarjadt új iszlamista mozgalmat.

Kapcsolódó tartalom

Miközben Európában a mozgalom

előszeretettel állítja be önmagát „erőszakmentesnek és mérsékeltebbnek”,

ez csupán egyfajta taktika.

„Ez egy stratégiai eszköz. A cél Európa elmozdítása a globális és egyetemes iszlám társadalom felé, amely számukra az egyetlen lehetséges jövőt jelenti” – magyarázza a kutatónő.

Célkeresztben a hadsereg, a rendőrség

A könyv tényszerűen és dokumentáltan tárja fel a mozgalom eredetét, doktrinális alapjait, szervezetét és működési módszereit, valamint toborzási és indoktrinálási módszereit. Bemutatja, az iszlamizmus hogyan terjeszti ki hatalmát az európai társadalmakra, azok intézményeire támaszkodva, kiforgatva az emberi jogok értékeit.

Kapcsolódó tartalom

Az iszlámszakértő a lapnak nyilatkozva figyelmeztet: ezek a hálózatok azonnal

„iszlamofóbnak” kiáltanak ki bárkit, aki ellenzi az iszlám előretörését, illetve bármely olyan muszlimot, „aki meg akarja reformálni az iszlámot, vagy akár ki akar lépni belőle”. Emellett a „nyugati szemléletmód átnevelésére törekednek a médiában,

az oktatásban, az egyetemen; céljaik között szerepel a hadsereg , a rendőrség, igazságszolgáltatás iszlámizálása is. A rasszizmus és az iszlamofóbia elleni küzdelem köpenyébe burkolóznak,  szívesen társulnak akár LMBTQ-szerveztekhez is” – hangsúlyozta az iszlámszakértő.

Kiemelt kép: Az áldozatokra emlékeznek a Bataclan rendezvényterem előtt a 2015-ös párizsi merényletsorozat évfordulóján, 2021. november 13-án. A francia fővárosban elkövetett merényletsorozatban iszlamisták 130 fiatalt mészároltak le. Brüsszel bőkezűen támogat iszlamista szervezeteket. MTI/EPA/AFP pool/Thomas Samso

 

 

Ajánljuk még