Aktuális

Ötös lottó: 26 új milliomosa van az országnak

Leleményes ötlettel mentette ki magát a férfi a hó fogságából

| Szerző: hirado.hu
Havas, erdei úton akadt el az autója egy sofőrnek az Egyesült Államokban. A területen nem volt térerő, ezért a férfi rákötötte a telefonját egy drónra, amit a magasba repített, egészen addig, amíg nem talált térerőt. A készüléke ezután automatikusan elküldte a segélykérő üzenetet, és ennek köszönhetően a mentőcsapatok megtalálták a fagyos hidegben rekedt férfit.

Kapcsolódó tartalom

Egy férfi drónhoz kötözte a telefonját, hogy segítséget hívjon, miután az autójával elakadt a hóban az ohiói Cascade-hegység erdejében.

A Lane megyei seriffhivatal kereső- és mentőszolgálata közölte, hogy a térségben nincs térerő, ezért a bajba jutott sofőr nem tudott telefonon segítséget hívni. Tovább rontotta a helyzetét, hogy a családja külföldön tartózkodott, ezért senki sem tudta, hogy hová megy, és mikor kéne hazaérnie.

A csomagtartóban volt egy drón, ezért a bajba jutott sofőr kitalálta, hogy ráköti a telefonját, amibe előtte begépelt egy üzenetet a pontos tartózkodási helyével. Az üzenetet egy megbízható ismerősének címezte, majd

legalább harminc méter magasra repítette a drónt, ahol már volt jel, így a mobiltelefon automatikusan elküldte a segélykérő sms-t.

A keresésre induló kutató- és mentőcsapat rövid időn belül megtalálta a férfit, sőt, egy másik, több napja a hóban rekedt személyre is rábukkantak, akit szintén kimentettek.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Facebook.com

Forrás: New York Post

Ajánljuk még