Aktuális

Ötös lottó: 26 új milliomosa van az országnak

Dél-Koreában tervezik megépíteni a világ legnagyobb, küllő nélküli óriáskerekét

Szöulban tervezik megépíteni a világ legnagyobb, küllő nélküli óriáskerekét – közölte pénteken a tízmillió lakosú dél-koreai főváros vezetése.

A 180 méter magas „Szöul Gyűrűt” 2027 végéig tervezik felépíteni a dél-koreai főváros északnyugati részén található Haneul-parkban, a Han-folyó partján. A dolgok állása szerint a szöuli lesz a világ második legnagyobb óriáskereke a 260 méter magas, hagyományos küllős szerkezettel épített Ain Dubai után.

A Szöul Gyűrűt mindenekelőtt turisztikai látványosságnak szánják, amely utazókat hivatott csalogatni a világ minden tájékáról a távol-keleti országba. A helyi hatóságok szerint az elhelyezkedést úgy választották meg, hogy „jellegzetes kilátást” nyújtson Szöulra. Ráadásul a park Észak-Korea földrajzi közelségében található, amivel a városvezetés az újraegyesítés iránti kívánságát is kifejezésre akarja juttatni.

Elkészültét követően az óriáskerék óránként 1474, naponta pedig csaknem 11 800 embernek nyújthat majd madártávlati kilátást a dél-koreai fővárosra.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még