Baleset

Autó ütközött frontálisan egy tehergépkocsival, lezárták az utat

Nőknek szóló díjjal tüntetett ki egy transznemű nőt az amerikai elnök felesége

| Szerző: hirado.hu
Az amerikai elnök, Joe Biden felesége, valamint Antony Blinken külügyminiszter a kritikák össztüzébe került, amiért a nemzetközi nőnapon egy biológiailag férfinak született transznemű nőt tüntettek ki a „Bátor nők” díjával.

 

A Fehér Házban megrendezett Nemzetközi Bátor Nők elnevezésű díjkiosztó gáláján 11 rendkívüli nő részesült elismerésben a világ minden tájáról, akik azért dolgoznak, hogy mindenki számára egy szebb jövőt építsenek – idézte az esemény kapcsán a Fox News a külügyminisztérium sajtóközleményét.

A rendezvényen többek között díjat kapott egy biológiailag férfinek született transznemű nő is, az argentin Alba Rueda, akit színpadra lépése előtt úgy mutattak be, mint

transznemű nőt, akit korábban kirúgtak az osztálytermekből, illetve a vizsgáinak teljesítésétől is eltiltottak, munkalehetőséget sem kapott, továbbá erőszaknak is ki volt téve, valamint a családja is elutasította. Alba Rueda azonban szembenézett ezekkel a kihívásokkal, és azért dolgozott, hogy véget vessen az LMBTQ+ közösséggel szembeni erőszaknak és diszkriminációnak Argentínában.

Kapcsolódó tartalom

Alba Rueda díjátadóját látva számos Twitter-felhasználó felháborodott. A republikánus Sarah Huckabee Sanders kormányzó például azt írta: „ma van a nemzetközi nőnap, amely jó lehetőség arra, hogy megjegyezzük, a demokraták bizony még azt sem tudják megmondani, kik is azok a nők”.

Kedves az amerikai elnök feleségétől, hogy a nők lekicsinylésére buzdít a nemzetközi nőnapon. Ez a nők erőszakkal való eltörlése” – fogalmazott Dana Loesch, a The Dana Show műsorvezetője, akinek hozzászólására a konzervatív Andrea Katherine úgy reagált: úgy néz ki, a nemzetközi nőnap most már nem csupán a nőknek szól.

Derek Hunter rádiós személyiség és a Townhall hírportál rovatvezetője pedig azt írta:

„úgy tűnik, a férfiak sokkal jobbak abban, hogy nők legyenek, mint a nők maguk. Tartsátok a lépést hölgyeim.”

A Fox News kiemelte, Alba Rueda jelenleg Argentína szexuális orientációért és nemi identitásért felelős különmegbízottja. A külügyminisztérium szerint Rueda aktívan kampányolt azért, hogy a Nemzeti Női Konferencia nevét „Nők és leszbikus, transznemű, biszexuális, interszexuális és nembináris személyek többnemzetiségű konferenciájára változtassák, hogy a sokszínű, másként gondolkodó és faji identitásokat is magában foglalja”.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Az amerikai elnök felsége Jill Biden és Antony Blinken amerikai külügyminiszter átadja a bátor nőknek járó díjat az argentin Alba Rueda számára a Fehér Ház keleti termében tartott ünnepségen Washingtonban, az Egyesült Államokban 2023. március 8-án. Az évente odaítélt díjjal azokat a nőket ismerik el, akik kivételes vezetői teljesítményt nyújtottak az emberi jogokért és az egyenlőségért való kiállásban. Az Egyesült Államok Külügyminisztériuma 2007 óta mintegy nyolcvan országból több mint 180 nőt ismert el. (Fotó: EPA/MICHAEL REYNOLDS)

Ajánljuk még