Aktuális

Tizennégy embert ásott el a konyhája alatt a sorozatgyilkos

Hiperszonikus rakétákkal hajtott végre megtorló csapást az orosz hadsereg

Nagyszabású, precíziós irányítású fegyverekkel, köztük Kinzsal hiperszonikus rakétákkal végrehajtott megtorló csapást hajtott végre ukrajnai célpontok ellen az orosz hadsereg, válaszul a Brjanszk megyében elkövetett terrortámadásra – jelentette be csütörtökön Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

A tábornok szerint a légi, tengeri és földi indítású fegyverek Ukrajna katonai infrastruktúrájának, védelmi és ipari komplexumainak kulcsfontosságú elemeit, valamint az ezeket támogató energetikai létesítményeket találták el.

Konasenkov szerint a csapás elérte célját, és minden kijelölt létesítményt eltalált, megzavarva az ukrán fegyveres erők tartalékosainak átcsoportosítását, és a külföldi fegyverek vasúti szállítását.

Brjanszk megye két, az ukrán határ közelében lévő községe, Ljubecsanye és Szucsanye ellen múlt csütörtökön követtek el támadást.

Az akció során, amelyet az ukrán oldalon harcoló, neonáci ideológiájú Orosz Önkéntes Hadtest elnevezésű szervezet vállat magára, két civil életét vesztette, másik kettő pedig – egyikük egy gyerek – megsebesült.

A szóvivő a napi hadijelentést ismertetve azt mondta, hogy az ukrán hadsereg embervesztesége az elmúlt nap folyamán 365 fő volt, közülük 135 katona a Donyeck körzetében vívott harcokban, 115 pedig Liman irányában.

Konasenkov a megsemmisített ukrán haditechnikai eszközök között említett meg egy MiG-29-es repülőgépet és egy Mi-8-as helikoptert.

Jevgenyij Prigozsin, a Wagner katonai magánvállalat alapítója csütörtökön bejelentette, hogy az ostromlott Bahmuttól (Artemivszktől) északnyugatra fekvő Dubovo-Vaszilivka község orosz erők ellenőrzése alá került. Gyenyisz Pusilin, az Ukrajnától elcsatolt donyecki régió megbízott vezetője szerint egy Bahmut felmentésére indított ukrán ellentámadást vertek vissza.

Pusilin véleménye szerint Kijevnek nincs elég ereje ahhoz, hogy visszavegye a kezdeményezést. Jevgenyij Balickij, Zaporizzsja megye Moszkva által megbízott kormányzója a Rosszija 24 hírcsatornának azt mondta, hogy Prisib település körzetében 40 ezer katonát vontak össze és „ez az erő valahová el fog indulni”.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még