Aktuális

A bíróság döntött: Varju László garázda

Fáradtan, de töretlen harci kedvvel: megérkeztek a Fradi-szurkolók Leverkusenbe

| Szerző: hirado.hu
Több mint 21 órás viszontagságos út után megérkezett Leverkusenbe, a ma esti Európa-liga nyolcaddöntő mérkőzés helyszínére a Ferencváros szurkolóit szállító különvonat. Csütörtök délután fél hat után egyre több fotó és videó jelent meg a közösségi médiában, amelyeken Fradi-sálas és kapucnis pulóveres, éneklő szurkolók láthatók a leverkuseni pályaudvar, a Városháza, illetve a BayArena Stadion környékén.

A Fradi-szurkolók számára indított különvonat szerda este 19:45-kor indult a Keleti pályaudvarról, és az eredeti tervek szerint csütörtökön kora délután futott volna be a nyugat-németországi iparváros pályaudvarára.

Az osztrák-német határnál azonban váratlan akadályba, egy átfogó rendőri igazoltatásba ütköztek, amely során az összes magyar szurkolót leszállították a vonatról, és csak mintegy másfél órás rendőri ellenőrzést követően engedték őket tovább.

Emiatt az FTC-szurkolók többsége arra számított, hogy nem érnek oda a stadionba a mérkőzés 18:45-ös kezdetére, legfeljebb csak a második félidőre.

Kapcsolódó tartalom

A szokatlan helyzet előálltakor a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium is bevetette diplomáciai kapcsolatait, ennek köszönhetően sikerült megoldani a feszült helyzetet.

„A (német rendőri szervek felé irányuló) folyamatos megkeresések hatására valamit sikerült gyorsítani az ellenőrzésen, de ez így is több mint másfél órát igénybe vett, ami nehezen elfogadható, és nehezen tudható be valamifajta baráti, konstruktív együttműködésnek” – írta az esetről Szijjártó Péter külügyminiszter a Facebookon.

Kapcsolódó tartalom

Csütörtök délután fél hat körül aztán egyre több fotó és videó jelent meg a közösségi médiában, amelyeken a leverkuseni pályaudvaron, illetve a nyugatnémet városban a stadion felé igyekvő FTC-szurkolók láthatóak.

Ferencváros-szurkolók a nyugat-németországi Leverkusenben, a Városháza épülete előtt 2023. március 9-én (kép forrása: Sportal.hu)

A Bayer Leverkusen–Ferencváros Európa-liga nyolcaddöntő ma 18:45-kor kezdődik, a mérközést az M4 Sport, az M4sport.hu és a hirado.hu is élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt képen: Az FC Bayer Leverkusen csütörtök este a BayArena stadionban fogadja a Ferencvárosi TC labdarúgócsapatát Európa-liga nyolcaddöntő mérközésen. (Forrás: Twitter/Bayer Leverkusen)

Ajánljuk még