Aktuális

Fradi-vonat botrány: Szijjártó Péter is reagált

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Elnémítanák Tucker Carlsont – demokrata nyomásgyakorlás a Fox Newsra

| Szerző: hirado.hu
A Fox Newsnak meg kellene akadályoznia, hogy Tucker Carlson kedd este további, a Capitolium 2021 január 6-i ostromával kapcsolatos „hazugságokat” tartalmazó videofelvételeket sugározzon – szorgalmazta Chuck Summer New York-i demokrata szenátor. Carlson olyan, mindeddig ismeretlen felvételeket tett közzé, a melyek többek között megcáfolják, hogy a behatolók erőszakosan viselkedek, és hogy bántalmaztak egy rendőrt. Lelepleződik egy vélhetőleg az FBI-jal kapcsolatot tartó provokátor is.

Hazugságnak nevezte Tucker Carlson eddig nem publikált videofelvételeket ismertető, a Capitolium 2021-es elfoglalásáról szóló műsorának állításait Chuck Summer demokrata szenátor – számolt be a Breitbart című amerikai konzervatív orgánum. Carlson szerint viszont „Ez a felvétel megdönti az egyetlen legerősebb és politikailag leghasznosabb hazugságot, amit a demokraták mondtak nekünk január 6-áról!”

Kapcsolódó tartalom

Békésen sétáló rendbontók?

Szinte az összes, a Biden-adminisztráció hivatalba lépését megelőző zavargásokról elfogadott álláspontot cáfolják azok az eddig ismeretlen videók, amelyeket Tucker Carlson közzétett. A „Tucker Carlson Tonight” című műsor ugyanis hétfőn betekintést engedett abba a mintegy 40 ezer órányi biztonsági kamerafelvételbe a Capitolium épületéből, amelyet több mint két évig rejtegettek a nyilvánosság elől.

Az első adag felvételen Trump támogatói járták be az épületet, békésen sétálva és nézelődve, mintegy turistaként, ahogy Carlson fogalmazott. (Ismert: a magyarországi, szélsőbaloldali médiában „csőcselék”-nek nevezték ezeket a demonstrálókat – a szerk.)

Jacob Chansley-t, a liberális médiában széles körben „QAnon-sámánként” emlegetett haditengerészeti veteránt maguk a Capitolium rendőrei kísérték körbe az épületben, és még a zárt ajtókat is megpróbálták kinyitni neki.

Chansley-t később közel négy év börtönbüntetésre ítélték, miután megvádolták erőszakos behatolással és rendbontással a Capitolium területén.

Kapcsolódó tartalom

A rendőr „megkerült” sisakja és a provokátor

Más videókon Brian Sicknick rendőr látható, akit a média szerint a tömeg „megtámadott”, sőt azt állították róla, hogy egy tűzoltókészülékkel is fejbe vágták. Sicknick a felvételeken kivezeti a Trump-szimpatizánsokat az épületből, és sisakot visel, ami ellentmondani látszik a média narratívájának, miszerint fejsérülés következtében halt meg.

A harmadik adag felvételen Ray Epps látható, az a férfi, aki a január 6-i zavargást megelőző este Trump támogatóit a Capitoliumba való bevonulásra buzdította. Epps legalább 30 perccel később is látható a helyszínen ahhoz az időponthoz képest, amiről a képviselőházi vizsgálóbizottság előtt beszélt. Mint Carlson megjegyezte, a kongresszusi nyomozóknak tett hamis állítás önmagában bűncselekménynek minősül. Az, hogy Epps ellen nem emeltek büntetőjogi vádat,

felerősítette azt a gyanút, hogy ő a provokátor-lázadást megelőzően egyeztetett az FBI-jal.

(Kiemelt kép: Donald Trump amerikai elnök tüntető támogatóinak egy csoportja a képviselőházi ülésterem ajtaja előtt a Capitoliumban 2021. január 6-án. Meghamisított történet? Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo) 

Ajánljuk még