Aktuális

Tizennégy embert ásott el a konyhája alatt a sorozatgyilkos

Autóbalesetben életét vesztette az FIA elnökének fia

| Szerző: hirado.hu
Egy dubaji közúti balesetben életét vesztette Szaif ben Szulajem, az FIA elnökének, Mohammed ben Szulajemnek a fia. A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) csütörtökön megerősítette a hírt, de a szervezet nem kívánta kommentálni a tragikus eseményt.

A brit Autosport.com szakportál beszámolója szerint Szaif ben Szulajem – édesapjához hasonlóan – rajongott a gyors autókért és az autóversenyzésért, és akárcsak az idősebb Ben Szulajem, kipróbálta autóversenyzői tehetségét.

Az ifjabbik ben Szulajem részt vett az Egyesült Arab Emirátusok Forma–4-es bajnokságának 2016/2017-es szezonjában, méghozzá az idén már az F1-ben versenyző ausztrál Oscar Piastri (McLaren) és az amerikai Logan Sargeant (Williams) társaságában.

Szaif ben Szulajem legjobb eredménye néhány 7. helyezés volt az abu-dzabi YAS Marina F1-es pályán, de 2018-ban felhagyott a versenyzéssel.

Kapcsolódó tartalom

Mohammed ben Szulajem korábban megnyerte az emirátusok tereprali-bajnokságát, majd 2021 decemberében választották meg az FIA elnökének.

A kiemelt képen: Michael Andretti (balra) amerikai IndyCar-csapatfőnök és Mohammed ben Szulajem, az FIA elnöke a Miami Nagydíjon, 2022 májusában (Forrás: Twitter/Mohammed ben Sulayem)

Ajánljuk még