Megrázó

Késsel mészárolta le egy Srí Lanka-i diák az őt vendégül látó kanadai családot

ORFK: A magyar rendőrség megvédi a határokat

A magyar rendőrség elkötelezett abban, hogy az illegális migránsokat megakadályozza hazánk, illetve az Európai Unió területére történő bejutásban. Ennek érdekében a Magyarország területén végzett feladataik mellett támogatják a nyugat-balkáni országok határőrizeti tevékenységét is – hangzott el az Észak-Macedóniába és Szerbiába induló rendőri kontingensek búcsúztatásán Budapesten szerdán.

A police.hu-n megjelent tudósítás szerint a Készenléti Rendőrség központi objektumában tartott eseményen Balázs László ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) határrendészeti főosztályának vezetője elmondta, hogy a magyar rendőrök fő feladatként járőrszolgálatot látnak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, illetve közreműködnek az embercsempészek és az illegális migránsok előállításában.

Az egyenruhások nemcsak a határ közvetlen közelében fognak szolgálatot teljesíteni, hanem a mélységi területeken található utakon is – tette hozzá a főosztályvezető. Elmondta, hogy

a kontingensek terepjáró képességű szolgálati gépkocsikkal, kézi éjjellátó készülékekkel, kézi hőkamerákkal, valamint mobil hőkamerával támogatják az érintett határszakasz védelmét.

A 30 fős észak-macedóniai és a szintén 30 fős szerbiai kontingensben szolgálatot teljesítő magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a fogadó ország rendvédelmi szervének irányítása, felügyelete mellett gyakorolják – olvasható a police.hu-n.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még