Fontos

Szentkirályi Alexandra: Holnap 12 órától Kormányinfó

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Megérkezett az orosz hadijelentés

Az orosz erők teljesen ellenőrzésük alá vonták Artemivszk (Bahmut) város keleti részét – közölte Jevgenyij Prigozsin, a Wagner zsoldoscsoport alapítója szerdán a Telegramon.

„A Wagner katonai magánvállalat egységei elfoglalták Bahmut egész keleti részét. A Bahmutka folyótól keletre minden teljes mértékben a Wagner katonai magánvállalat ellenőrzése alatt áll” – mondta Prigozsin a sajtószolgálata által kiadott közlemény szerint.

Artemivszk fontos közlekedési csomópont a Donyec-medencében harcoló ukrán csapatok ellátásában. Gyenyisz Pusilin, az Ukrajnától elcsatolt donyecki régió megbízott vezetője február 16-án jelentette be, hogy

az orosz erők elfoglalták az összes jelentősebb magaslatot a város körül.

Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a szerdai hadijelentést ismertetve közölte, hogy az ukrán fegyveres erők vesztesége az elmúlt nap folyamán mintegy 435 fő volt, akik közül a Donyeckben vívott harcokban több mint 180, Liman irányában pedig mintegy 130 katona esett el.

A tábornok szerint az orosz erők megsemmisítették az ukrán 59. gépesített lövészdandár főhadiszállását a donyecki régióban lévő Memrik településnél. Az orosz védelmi tárca összesítése szerint a háború eleje óta elpusztított ukrán tüzérségi lövegek és aknavetők száma elérte a 4100-at.

Az orosz ellenőrzés alá került területek több településéről jelentettek szerdán a helyi hatóságok ukrán tüzérségi támadást.

A Donyeck város déli részén lévő lakóövezetben négy civil megsebesült, és sorozatvető-belövések miatt tűz ütött ki.

Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki szerdán a Kremlben kitüntetéseket adott át a nemzetközi nőnap alkalmából, azt hangoztatta, hogy sok példáját látni a személyes bátorságnak és elszántságnak, az állam jövőjének védelmezésére irányuló készségnek, amikor „Oroszország ismét a biztonsága és szuverenitása ellen irányuló közvetlen fenyegetéssel szembesül”.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még