Fontos

Orbán Viktor: Találkozzunk március 15-én a Nemzeti Múzeumnál!

Közel négy évtized után azonosítottak egy nőt, akit agyonlőttek, és egy fatörzs alá rejtettek

| Szerző: hirado.hu
Közel 45 év után azonosítottak egy nőt, akit 1978-ban találtak holtan egy erdészeti úton Massachusettsben, az Egyesült Államokban. Az ügyet fiának és a mai modern technikának köszönhetően sikerült megoldani.

A 28 éves Patricia Ann Tucker holttestére 1978. november 15-én talált rá egy csoport gyerek egy fatörzs alá temetve. A nyomozók tájékoztatása szerint a nőt agyonlőtték körülbelül három hónappal azelőtt, hogy megtaláltak a holttestét.

Két évvel ezelőtt a massachusettsi hatóságok egy törvényszéki laboratóriumon keresztül megszerezték Tucker DNS-profilját,

és végül azonosítottak egy marylandi nőt, aki valószínűleg a rokona volt

– mondta David Sullivan kerületi ügyész.

Kapcsolódó tartalom

A rendőrség felvette a kapcsolatot a nővel,

aki elvezette őket Tucker fiához, aki ötéves volt, amikor az édesanyja eltűnt.

A fiú DNS-ének összehasonlítása Tuckerével 100 százalékos szülő–gyermek egyezést mutatott ki.

Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki megpróbálta azonosítani az édesanyámat.

Köszönöm, hogy soha nem mondtak le róla, 44 év után vannak válaszaim. Sok mindent kell feldolgozni, de remélhetőleg most már le tudom zárni magamban

– mondta a fia, Matthew Dale.

Egyelőre nem tudni, hogy ki ölte meg Tuckert, aki többször volt házas. Eltűnése és halála idején Patricia Coleman néven ismerték, abban az időben Gerald Coleman felesége volt, és a connecticuti East Hamptonban éltek.

A rendőrség szerint a férfi, aki 1996-ban halt meg egy állami börtönben, soha nem jelentette felesége eltűnését. A feltételezések szerint ő állhat a gyilkosság mögött – írja a CBS News.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még