Megrázó

Késsel mészárolta le egy Srí Lanka-i diák az őt vendégül látó kanadai családot

Kivégezték egy elítéltet Texasban, idén ő volt a nyolcadik az Egyesült Államokban

Méreginjekcióval kivégeztek kedden a texasi Huntsville börtönében egy elítéltet, aki 14 évvel ezelőtt meggyilkolta a feleségét és annak hatéves kislányát. Idén ő a nyolcadik elítélt, akinek a halálbüntetését végrehajtották az Egyesült Államokban.

Gary Greent azután ítélte halálra a bíróság, hogy 2009 szeptemberében több mint kéttucatnyi késszúrással megölte 32 éves feleségét, Lovetta Armsteadet, majd vízbe fojtotta annak előző házasságból származó hatéves kislányát, Jazzmen Montgomeryt a család közös dallasi otthonában.

Kapcsolódó tartalom

A hatóságok közlése szerint Greenék házassága a gyilkosság előtti hónapokban örömtelen volt, felesége elhidegült, és épp elhagyni készült férjét. A hatóságok szerint Green az asszony két másik gyermekét, az akkor 9 éves Jerrettet és a 12 éves Jerome-ot is meg akarta ölni, Jerrettet meg is szúrta, de mindkét fiú túlélte a támadást.

Az 51 éves Green kedden

az utolsó szó jogán elnézést kért felesége és a gyermek családjától, és mély megbánást mutatott.

Ray Montgomery, a meggyilkolt kislány édesapja a halálos ítélettel kapcsolatban azt mondta:

„Ez az igazságszolgáltatás azért, ahogyan a lányomat megkínozták. Igazságszolgáltatás azért, ahogyan Lovettát meggyilkolták.”

A védelem nem nyújtott be fellebbezést a kivégzés leállítása érdekében. A korábbi fellebbezésekkor Green védőügyvédjei azzal érveltek, hogy Green értelmi fogyatékosságal élt, és egész életében pszichiátriai problémákkal küzdött, ezért a hatályos törvények alapján nem lehet kiszabni halálbüntetést rá. Ezeket a kérelmeket azonban a felebbviteli bíróságok és a legfelsőbb bíróság is rendre elutasították.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még