Megrázó

Késsel mészárolta le egy Srí Lanka-i diák az őt vendégül látó kanadai családot

Folytatódik az illegálisan épített házak bontása Horvátországban

Miután Rovinjban és környékén több, engedély nélkül épült házat is lebontottak a közelmúltban, a hatóságok folytatják az ellenőrzéssorozatot nemcsak Isztriában, hanem egész Horvátországban – közölte szerdán a horvát állami építési hatóság.

Sajtóközleményükben hangsúlyozták: az Isztria megyei akció az építésfelügyelők többhónapos munkájának eredménye. Csak az elmúlt három hétben több mint száz ellenőrzést végeztek Vodnjan városában, valamint Bale, Liznjan és Medulin településeken, és száz illegális építkezés folytatását tiltották meg.

2019 óta Isztria területén az építési hatóság több mint 1600 ellenőrzést végzett, amelyek során számos szabálytalanságot találtak, továbbá 128 illegális épületet lebontattak.

Ugyanebben az időszakban Horvátország-szerte csaknem 28 ezer bejelentés érkezett a hatóságokhoz engedély nélküli építkezés miatt.

Az építésfelügyelők 31 ezer ellenőrzést végeztek el, 45 büntetőfeljelentést tettek, és több mint ezer bírságot szabtak ki több mint hatmillió euró összértékben.

„Az építőiparban a szabályok egyértelműek, és mindenkire egyformán vonatkoznak Horvátországban, vallástól, nemzetiségtől, társadalmi pozíciótól, politikai vagy egyéb meggyőződéstől függetlenül” – közölte az állami felügyelőség.

A Novi List című regionális napilap azt írta: a hatóságok 14 illegális épületet dózerolnak le a napokban, hármat Umag, ötöt Rovinj és hatot Liznjana környékén. A tulajdonosok többségükben külföldiek: németek, szlovének, osztrákok és olaszok.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még