Aktuális

Óriási öröm érte a Beatles legendáját

Videók az észak-koreai élet mindennapjairól

| Szerző: hirado.hu
Észak-Korea a világ egyik legelszigeteltebb országa: alig kerülnek ki megbízható információk például a mindennapi életről. Egy nemrég alakult TikTok csatornára most felkerült néhány videó, amely bemutatja, hogy élnek a kommunista országban.

 

Sokak szerint egyértelműen az országot vasmarokkal irányító diktátor, Kim Dzsongun által elrendelt propagandáról van szó, ami az országban uralkodó állapotokat ismerve korántsem tűnik elrugaszkodott feltételezésnek. A videókon nyoma sincs éhezésnek, nyomornak, terrornak, vagy munkatáboroknak.

A legnépszerűbb videón – amit már 32 millióan néztek meg – egy reggeli séta formájában a nézők betekintést nyerhetnek az elszigetelt ország hétköznapi „zsongásába”. A felvételen egy többsávos út látható, amelyen autónak nyoma sincs, csupán az aszfalton biciklit toló és sétáló emberek láthatók.

@northkoreanlife Good morning 😊 #foryou #fyp #foryoupage #xyzbca #korea #viral #morning ♬ original sound – Life In North Korea ❤️🇰🇵

Egy másik felvételen több nyugati autót is láthatunk – bár sokak szerint gyanús, hogy egy-egy négykerekűnél többet egyszerre nem figyelhetünk meg a felvételeken.

@northkoreanlife North Korea has many cars 🚗 #fyp #foryou #xyzbca #viral #korea #cars #mercedes #audi #hyundai ♬ The Nights – Avicii

A következő képsorok visszarepítenek minket a középkorba és láthatjuk, hogy a kommunista országban traktorok helyett sok helyen még ekével szántanak.

@northkoreanlife Beautiful Countryside ❤️ #foryou ##fyp##foryoupage##xyzbca##asia##korea##viral##communist ♬ nhạc nền – Nguyễn sin 🔫 – An Bình Mart

A videók egyike alatt az olvasható, hogy az észak-koreai fővárosnak, Phenjannak van a világ „legnyüzsgőbb” éjszakai élete.

@northkoreanlife Pyongyang has the best nightlife 🎆 #fyp #foryou #foryoupage #korea ♬ Summer – Calvin Harris

A legfrissebb videón észak-koreai diákokat láthatunk egyenruhában:

@northkoreanlife Many North Korean students in Uniform 😊 #fyp #foryou #foryoupage #viral #xyzbca ♬ original sound – Life In North Korea ❤️🇰🇵

Észak-Korea a szakértők szerint a világ egyik legkeményebb kommunista diktatúrája, az ország a nemzetközi közösségtől szinte teljesen elzártan él. A teljhatalmat Kim Dzsongun gyakorolja, aki nagyapja és apja után vette át az ország irányítását.

A propaganda által sugallt idilli képnek némiképp ellentmond, hogy Kim Dzsongun épp a napokban jelentette ki, hogy országában ideje felszámolni a hivatalosan nem is létező éhezést.

Kapcsolódó tartalom

Forrás: Insider

Kiemelt kép: Az észak-koreai állami hírügynökség (KCNA) által közzétett képen Kim Dzsongun észak-koreai legfőbb vezető integet az ország alapítója, Kim Ir Szen születésének 110. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen és felvonuláson a phenjani Kim Ir Szen téren, 2022. április 15-én (Fotó: EPA/KCNA)

Ajánljuk még