Fontos

Orbán Viktor: Találkozzunk március 15-én a Nemzeti Múzeumnál!

Soros ügyészei a gyilkosságok helyett a „rasszista ügyekkel” vannak elfoglalva

| Szerző: hirado.hu
Az amerikai Texas államban található Austin városában 2021-ben történt lövöldözés során megölt férfi családja a helyi kerületi ügyészt hibáztatja, aki véleményük szerint ideológiai okokból hátráltatja rokonuk gyilkossági ügyének tárgyalását.

A Travis megyei kerületi ügyész, Jose Garza – akit a Fox News értesülései szerint a kétes megítélésű üzletember, akit Soros György finanszíroz –, hagyja, hogy a közel két éve húzódó ügy elsorvadjon, és ehelyett a politikai napirendjébe illeszkedő ügyeket helyezi előtérbe – nyilatkozta Nick Kantor, akinek testvére, Doug 2021. június 12-én rivális bandák kereszttüzének áldozata lett. A Texas államban található Austin városában történt incidensben további 13 járókelő is megsebesült.

Nick Kantor szerint az ügy egyelőre a háttérbe szorult, továbbá kiemelte, hogy

Jose Garza több ügyészt is levett testvére ügyéről, hogy ezáltal más esetekre összpontosíthasson, köztük Daniel Perry katonai őrmester vád alá helyezésére, akit gyilkossággal vádolnak, mert lelőtt egy Black Lives Matter-rendbontót, aki fegyvert fogott rá.

Nick Kantor továbbá hozzátette, Garza ezt követően – nem sokkal a tárgyalás előtt – egy kevés tapasztalattal bíró ügyészt nevezett ki az ügy élére, mint fogalmazott: „másfél hónappal a tárgyalás időpontja előtt bárkit rátenni egy ilyen horderejű ügyre, egyszerűen meggondolatlanság”.

Kantor szerint a kerületi ügyész „elhivatottságát” az is mutatja, hogy amikor a múlt hónapban Texasba utazott azért, hogy az üggyel foglalkozó új ügyésszel találkozhasson, a megbeszélésen Jose Garza nem jelent meg. Az áldozat testvére úgy véli, hogy a feltételezett lövöldöző, De’Ondre White-tal szembeni ügyben – aki az incidens idején 19 éves volt –, mulasztások történtek. „Az ügyész olyan lépéseket tesz, amelyek egyértelműen megnehezítik a tárgyalást és az ügy kimenetelét, valamint azt, hogy igazságot szolgáltassunk a bátyámnak” – hangsúlyozta.

Kapcsolódó tartalom

Az ügy nem illett a narratívába

De’Ondre White tárgyalásának már márciusban el kellett volna kezdődnie, azonban májusra tolódott, mert Garza irodája nem bocsátotta időben a védelem rendelkezésére a szükséges dokumentumokat.

Doug Kantor testvére a Fox Newsnak adott tavalyi nyilatkozatában már arról beszélt, hogy a kerületi ügyész minden egyes lépésnél a család kívánságai ellen harcolt, miután a bandaháború felbujtásával vádolt személyt óvadék nélkül szabadon engedték a tárgyalás előtt, amely azt sugallta, hogy a bátyja ügye nem prioritás, és nem illik bele Garza napirendjébe.

Ez az ügy nem illett bele az ő narratívájukba, a rendőröket hibáztatják, vagy a faji kérdéseket helyezik előtérbe. Úgy érezzük, hogy ez egyszerűen nem olyasmi, amivel foglalkozni akarnak, és mi kényszerítjük őket, hogy vegyék napirendre, így vonakodva folytatják le az eljárást

– tette hozzá az áldozat testvére.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még