Fontos

Orbán Viktor: Találkozzunk március 15-én a Nemzeti Múzeumnál!

Két katonai gép öszeütközött, a pilóták meghaltak

Csak felnőtteknek!

Az oldal alkalmas kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására.

Tartalma a 2010. évi CLXXXV. médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

| Szerző: hirado.hu
Az olasz légierő alezredese és őrnagya életét vesztette, amikor repülőgépeik gyakorlatozás közben összeütköztek, majd mindkettő lezuhant – közölte az olasz légierő (AMI) kedd délután. Az Agenzia Nova olasz hírügynökség honlapján arról számolt be, hogy a két katonatiszt Marchetti 208 típusú könnyű építésű felderítő repülőgépekkel szállt fel a Róma melletti Guidoni katonai repülőtérről, és a szemtanúk szerint nem volt esélyük a túlélésre.

A két pilótának, Giuseppe Cipriano alezredesnek és Marco Meneghello őrnagynak nem volt esélye a túlélésre – számolt be kedden az Agenzia Nova hírügynökség.

Mindketten egy-egy Marchetti 208 típusú ultrakönnyű, légcsavaros felderítő repülőgéppel gyakorlatoztak, amikor manőverezés közben a két gép összeütközött.

 

Az egyik repülőgép a közeli Casal Bianco település melletti rétre, míg a másik néhány kilométerrel arrébb, a Via delle Margherite útra, egy ott parkoló autóra zuhant. A hírügynökségi jelentés szerint mindkét repülőgép kigyulladt, a helyszínre kiérkező mentők így már tehetetlenek voltak.

 

Az olasz rendőrség lezárta a baleset környékét, ahol a római tartományi főügyész személyesen tartott terepszemlét. A katonai ügyészség, valamint az olasz repülési felügyelet vizsgálatot indított a történtek rekonstruálására.

Luca Goretti tábornok, az olasz légierő főparancsnoka az olasz fegyveres erők nevében mélységes gyászát és együttérzését fejezte ki az áldozatok családjának.

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök szintén részvétét fejezte ki a pilóták családjának és kollégáinak.

Rendőrök egy lezuhant vadászgép roncsánál a Róma szomszédságában fekvő Guidoniában (Fotó: MTI/AP/Andrew Medichini)
Rendőrök egy lezuhant vadászgép roncsánál a Róma szomszédságában fekvő Guidoniában 2023. március 7-én, miután összeütközött az olasz légierő két –-208-as vadaszgépe a város környékén rendezett gyakorlat közben. A balesetben mindkét pilóta életét vesztette (Fotó: MTI/AP/Andrew Medichini)

Forrás: Agenzia Nova hírügynökség

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még