Aktuális

Idős nő barikádozta el magát a kórházban, a rendőrség lezárta a környező utakat

Bolsonaro a CPAC-en: Nem akarunk gender-ideológiát!

| Szerző: hirado.hu
Jair Bolsonaro korábbi brazil elnök is beszédet mondott a Washingtonban rendezett CPAC-konferencia szombati zárónapján. Donald Trump amerikai exelnök beszéde mellett az ő szavait követte a legnagyobb érdeklődés.

Tapsvihar közepette lépett be Jair Bolsonaro amerikai CPAC konzervatív konferencia nagytermébe. Brazília egykori elnöke az esemény utolsó napján tartott beszédet, és kijelentette, a következő választáson ismét megméretteti magát.

Amikor konzervativizmusról beszélünk, az alap értékekről van szó, amikért harcolunk, mint a család. Nem akarunk gender-ideológiát!

– mondta Brazília korábbi elnöke.

Szombaton lezárult a CPAC, az amerikai Republikánus Párt legnagyobb eseménye. A három napos rendezvényen számos jobboldali politikus tartott beszédet, köztük Bolsonaro fia, Eduardo, vagy Donald Trump Jr. A legtöbb felszólaló a hagyományos értékek, a haza és a család védelméről beszélt, de szóba került a jelenlegi amerikai elnök, Joe Biden és fia elleni nyomozás is.

Kapcsolódó tartalom

Vizsgálni fogjuk Hunter Bident, mert apja kormányzati pozícióit árnyékos üzleti kapcsolatokra használta fel Ukrajnával és Kínával. Olyan elnökre van szükségünk, aki Amerikát helyezi előtérbe, nem pedig a korrupt külföldi országokkal való üzleti kapcsolatait – mondta egy kolorádói republikánus képviselő.

Amerikai elnököt megillető zenével és tapssal köszöntötték Donald Trumpot a CPAC-en. A korábbi amerikai elnök bejelentette, készen áll indulni a következő választáson. Azt mondta: ő az egyetlen jelölt, aki könnyedén megakadályozhatná a harmadik világháborút.

Még mielőtt megérkezem az Ovális Irodába, le fogom rendezni ezt a katasztrofális háborút Oroszország és Ukrajna között. Nagyon gyorsan megoldom a problémát, nem fog egy napnál sem tovább tartani. Pontosan tudom, mit mondjak nekik. Nagyon jól kijöttem Putyinnal

– fogalmazott az Egyesült Államok 45. elnöke.

A konferencia utolsó napján a Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója is felszólalt. A szakértő úgy fogalmazott, „a magyarországi konzervatív reneszánsz utat mutathat a konzervatívoknak világszerte”.

Kapcsolódó tartalom

Szerinte igenis vannak itt olyanok, akik azt mondják, hogy nem még több katonai kiadással, nem még több amerikai segítségnyújtással, beavatkozással kell megoldani ezt az orosz-ukrán konfliktust és leküzdeni az orosz agressziót, hanem azzal, hogy azonnali tűzszünetet érünk el, és utána béketárgyalások kezdődnek.

A CPAC lezárultával csak tovább nőtt a feszültség az amerikai jobboldalon. A következő hónapokban dől majd el, hogy kit indít a Republikánus Párt a 2024-es elnökválasztáson. Több mint két tucat jelölt szállt versenybe a jelöltségért. Elemzők szerint Donald Trumpnak és számos más kihívójának is vannak komoly esélyei.

Kiemelt képen: Jair Bolsonaro korábbi brazil elnök a floridai brazil közösség egyik rendezvényén Orlandóban, 2023. január 31-én. (Fotó: MTI/EPA/Cristobal Herrera)

Ajánljuk még